Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Huaweilta uudet ratkaisut kodin WiFi-verkon päivitykseen huippunopeaksi

Huawei on esitellyt uudet WiFi Mesh 7- ja Mesh 3 -reitittimet, jotka laajentavat entisestään valmistajan verkkoreitittimien valikoimaa. Nämä älykkäät reitittimet tarjoavat loistavan Wi-Fi 6 Plus -yhteysnopeuden parhaimmillaan jopa 250 laitteelle noin 550 neliömetrin sisällä. Kyseessä on täydellinen ratkaisu kaikenkokoisille kotitalouksille, jotka vaativat nopeaa, luotettavaa ja turvallista verkkoyhteyttä.

Salamannopea verkkoyhteys vaivatta koko perheelle

Huawei WiFi Mesh 7 on suunniteltu tarjoamaan koko kodin peitto myös suurille kotitalouksille. Sen Wi-Fi 6 Plus -teknologia tuo perinteisempään Wi-Fi 6 -standardiin verrattuna monia etuja, kuten vahvemman, paremmin esteitä läpäisevän ja pidemmälle yltävän verkkosignaalin sekä huomattavasti nopeammat tiedonsiirtonopeudet lyhyellä etäisyydellä.

WiFi Mesh 7 tukee AX6600-kolmikaistateknologiaa, joka koostuu seuraavista kaistoista[1]:

5 GHz:n korkeakaista jopa 4 804 Mbit/s tiedonsiirtonopeuksille
5 GHz:n matalakaista jopa 1 201 Mbit/s tiedonsiirtonopeuksille
2,4 GHz:n taajuuskaista jopa 574 Mbit/s tiedonsiirtonopeuksille
Kaikkiaan WiFi Mesh 7 tukee jopa 6 600 Mbit/s:n nopeuksia[2], mikä mahdollistaa esimerkiksi sujuvan 8K-median suoratoiston. Lisäksi reititin on varustettu kahdeksalla tehokkaalla signaalinvahvistimella, joista jokainen käsittelee tiettyä taajuusaluetta. Tämän ansiosta yksi Huawei WiFi Mesh 7 -yksikkö voi tarjota Wi-Fi-peiton noin 278 neliömetriin asti. Käyttäjät voivat myös yhdistää kaksi älykästä reititintä muodostaakseen mesh-verkon, joka tarjoaa peittoalueen noin 550 neliömetrin alueelle. Koska WiFi Mesh 7 on suunniteltu suurille kotitalouksille, se tukee jopa 250 samanaikaisesti kytkettyä laitetta kannettavista tietokoneista, tableteista ja älypuhelimista älykaiuttimiin.

Laitteiden asennus on yksinkertaista, ja kotiverkon muodostaminen vaatii vain muutaman helpon vaiheen Huawei AI Life -sovelluksen ohjeistamana. WiFi Mesh 7:ssä on myös neljä mukautuvaa Gigabit WAN/LAN -porttia, mikä tarkoittaa, että käyttäjät voivat kytkeä WAN- ja LAN-Ethernet-kaapelinsa mihin tahansa porttiin asennuksen aikana. One-Touch Connectin avulla taas käyttäjät voivat yhdistää älypuhelimensa[3] mesh-verkkoon turvallisesti yhdellä napautuksella, jolloin verkkoyhteys on helppo jakaa esimerkiksi vieraille ilman tarvetta jakaa verkon salasanaa.

Verkonhallintaan käyttäjät voivat hyödyntää yhteensopivan Huawei AI Life -sovelluksen työkaluja verkon kattavuuden tarkistamiseen ja verkko-ongelmien ratkaisemiseen. Sovelluksesta käyttäjät näkevät täydellisen luettelon reitittimeen liitetyistä laitteista, jolloin ei-toivottujen tai tunnistamattomien laitteiden poistaminen verkosta on helppoa. Vanhemmat voivat myös käyttää sisäänrakennettuja Parental Control -asetuksia asettaakseen lapsilleen aika- ja sisältörajoituksia ja estää näitä altistumasta sopimattomalle sisällölle.

Ota mesh-verkkojen hyödyt ja tietoturva haltuun

HarmonyOS Mesh+ -järjestelmällä varustettu WiFi Mesh 7 voi yhdistää kolmikaistakanavat, jolloin käyttäjät voivat hyödyntää suurta teoreettista nopeutta maksimoimalla kaistanleveyden käytön ja suorituskyvyn. Reititin ei ainoastaan tarjoa poikkeuksellisia nopeuksia, vaan se myös lisää verkon tehokkuutta 17 prosenttia[4].

HarmonyOS Mesh+ varmistaa Super Seamless Roamingin -ominaisuuden ja vain 50 ms:n vaihtoviiveen avulla, että käyttäjä on vapaa liikkumaan kotonaan laitteidensa kanssa verkon laadusta tinkimättä. Reititin tukee myös Load Balancing -toimintoa liikenteen ohjaamiseksi nopealta kanavalta muille taajuusalueille, mikä estää verkon ruuhkautumista. Parhaan käyttökokemuksen takaamiseksi matkapuhelimet ovat oletusarvoisesti etusijalla 5 GHz:n korkean kaistan yhteyden vakauden ja signaalin vastaanoton parantamiseksi.

Yksityisyyden ja turvallisuuden takaa tietoturvaratkaisu Huawei HomeSec™, joka antaa kattavan suojan hyökkäyksiltä ja viruksilta väsytyshyökkäysten eston ja LAN-palomuurin avulla. Lisäksi WiFi Mesh 7 tukee viimeisintä WPA3-tunnistus- ja salausstandardia.

Useita vaihtoehtoja koko kodin mesh-verkkoratkaisuksi

WiFi Mesh 7 -reitittimen lisäksi Huawei tuo markkinoille WiFi Mesh 3 -reitittimen. Kaksikaistainen WiFi Mesh 3 tukee jopa 3 000 Mbit/s:n maksiminopeutta[5] ja sen tarjontaan lukeutuvat kaikki tärkeimmät ominaisuudet, kuten Wi-Fi 6 Plus, jopa 250 laitteen tuki, vaivaton One-Touch Connect -yhteydenmuodostus, HarmonyOS Mesh+, Huawei HomeSec™ -tietoturvaratkaisu ja kattavat hallintatyökalut vanhemmille.

Saatavuus

Huawei WiFi Mesh 7 ja WiFi Mesh 3 sopivat sulavalinjaisen muotoilunsa ja valkoisen värinsä ansiosta kaikenlaisiin sisustustyyleihin. Reitittimien suositushinnat:

  • Huawei WiFi Mesh 7, kahden laitteen pakkaus – 449 €
  • Huawei WiFi Mesh 7, yhden laitteen pakkaus – 249 €
  • Huawei WiFi Mesh 3, kolmen laitteen pakkaus – 349 €
  • Huawei WiFi Mesh 3, kahden laitteen pakkaus – 249 €

[1] Teoreettinen maksiminopeus. Todellinen nopeus voi vaihdella riippuen käyttöympäristöstä ja käytettävistä laitteista.

[2] Teoreettinen maksiminopeus. Todellinen nopeus voi vaihdella riippuen käyttöympäristöstä ja käytettävistä laitteista.

[3] Tuettuna NFC-toiminnon sisältävillä Android-puhelimilla. Tietyt Android-puhelimet, joissa on standardeista poikkeava NFC-toiminto, eivät välttämättä tue One-Touch Connect -yhdistämistä.

[4] Tiedot Huawein laboratorioista. Todelliset tulokset voivat vaihdella.

[5] Teoreettinen maksiminopeus. Todellinen nopeus voi vaihdella riippuen käyttöympäristöstä ja käytettävistä laitteista.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi