Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Älykkäillä antureilla ja roboteilla notkeutta logistiikkaan

Itsestään toimiville roboteille on paljon käyttökohteita teollisuudessa. Erityisen hyvin ne soveltuvat tuotantolaitosten sisäiseen tavaralogistiikkaan, siirtämään pientavaraa koneiden välillä.

Saksalainen Braun Sondermaschinen GmbH on kehittänyt juuri tätä tekevän ratkaisun, itsestään kulkevan BS Trayshuttle -robotin. Se kerää tavarakehikkoja yhdestä koneesta ja vie ne toiseen. Robotin toiminta perustuu tarkkaan sijaintien määrittelyyn, etäisyyksien mittaamiseen sekä navigointiin – kaiken tämän mahdollistaa SICKin anturiratkaisut.

Robotti koostuu kahdesta osasta: jo aiemmin suunnitellusta autonomisesta mobiilirobotista, joka muodostaa BS Trayshuttlen alustan, sekä sen päälle kehitetystä tavarakehikon keräyslaitteesta.

Sekä alusta että keräyslaite hyödyntävät laajasti SICKin antureita. Alustan turvaratkaisu perustuu SICKin FlexiSoft-turvaohjaimeen ja nanoScan 3 -turvalaserskanneriin. Keräyslaite yhdistää monipuolisesti valokennoja sekä induktiivisia lähestysmisantureita täsmälliseen sijainnin ja keräyslaitteen asennon määrittämiseen.

BS Trayshuttle tehostaa tuotantolaitoksia automatisoimalla niiden sisäistä logistiikkaa. Se voidaan ohjelmoida kulkemaan joustavasti eri koneiden välillä. Kun kuljetustehtävä on tehty, se osaa palata takaisin latauspaikalle odottamaan seuraavaa tehtävää.

BS Trayshuttle liikkuu teollisuusympäristöissä jopa seitsemän kilometrin tuntinopeudella, joten sen turvallisuusratkaisun on oltava huippuluokkaa. Braun Sondermaschinen pystyikin hyödyntämään BS Trayshuttlen kehitystyössä myös SICKin laajaa turvatekniikan kokemusta.

SICK kuuluu antureiden johtaviin valmistajiin tehdas-, logistiikka- ja prosessiautomaatiosovelluksia varten. Teknologia- ja markkinajohtajana SICK pystyy tarjoamillaan antureilla ja sovellusratkaisuilla luomaan teollisille sovelluksille täydellisen perustan prosessien turvallista ja tehokasta ohjausta varten. Näiden avulla ihmisiä suojataan onnettomuuksilta ja vältetään ympäristövahinkoja. Vuonna 1946 perustettu yritys on yli 50 tytäryhtiönsä ja osakkuutensa sekä lukuisien edustuksiensa kanssa edustettuna koko maailmassa. Tilivuonna 2021 SICK työllisti maailmanlaajuisesti yli 10.000 työntekijää, ja konsernin liikevaihto oli noin 2 miljardia euroa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi