Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Biltema asentaa miljoona neliötä aurinkokennoja kiinteistöihinsä

Biltema on aloittamassa konsernin historian suurimman ympäristöinvestoinnin siirtymällä vähitellen aurinkoenergian käyttöön kaikissa kiinteistöissään.

Biltema investoi aurinkokennojen asentamiseen kaikkiin kiinteistöihinsä turvatakseen ennen kaikkea energian saatavuuden ja tullakseen lopulta omavaraiseksi energian suhteen. Vuonna 2019 Tanskassa aloitettu pilottiprojekti on tuottanut hyviä tuloksia.

Aurinkoenergian käyttöön siirtyminen on Biltemalle luonnollinen valinta, sillä isona toimijana konsernilla on paljon kiinteistöjä eri puolilla pohjoismaita. Kyseessä on tärkeä osa Bilteman ympäristön hyväksi tekemää työtä ja miljardiluokan (SEK) investointi koko konsernille. 

– Aurinkokennojen avulla paikallisesti tuotettu sähkö turvaa meidän sähkönsaantimme, ja samalla vähennämme omia ympäristövaikutuksiamme. Sen lisäksi, että varmistamme tavaratalojemme ja varastojemme sähkönsaannin, arvioimme, että voimme myydä ylijäämäsähkön takaisin kesäkuukausina ja tuottaa markkinoille lisää uusiutuvaa energiaa, toteaa Biltema Ruotsin varatoimitusjohtajana toimiva Adelina Voci.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi