Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Dachser laajentaa charter-ohjelmaansa

Dachser Air & Sea Logistics pidentää Shanghain ja Frankfurtin välisen reitin tilauslento-ohjelmansa toimintakautta huhtikuuhun 2024 saakka. Näin logistiikkapalvelujen toimittaja voi edelleen tarjota asiakkailleen luotettavaa kuljetuskapasiteettia Aasian ja Euroopan välillä.

Dachser lentää Aasian ja Euroopan välillä kahtena päivänä viikossa laajarunkokoneella, joka voi kuljettaa 33 tonnia kerrallaan. Dachserin tilauslento-ohjelma tarjoaa yhtiön lentorahtiasiakkaille lisäkapasiteettia, johon he voivat luottaa suunnittelussaan – etenkin nyt, kun Shanghain sulku sekä Ukrainan sota ja siihen liittyvät pakotteet ovat vaikuttaneet voimakkaasti Aasian ja Euroopan välisiin kauppaväyliin. ”Asiakkaidemme tilauslentokapasiteetin kysyntä on edelleen yhtä suurta kuin ennenkin”, kertoo Timo Stroh, Head of Global Air Freight, Dachser. ”Sen vuoksi olemme luoneet oman kuljetusverkoston, jolla on säännölliset yhteydet Aasian, Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä. Näin voimme tarjota joustavia ratkaisuja.”

Ennustettava kuljetuskapasiteetti

Myös lentorahtitoiminta kärsii nykyisen tilanteen vaikutuksista maailmanmarkkinoihin. Vaikka kapasiteetista oli pulaa jo ennen pandemiaa, tilanne on huonontunut merkittävästi viime kuukausina. Ukrainan sodan aiheuttama ilmatilan sulkeminen pidentää lentoja noin kaksi ja puoli tuntia. Tämän vuoksi lentokoneissa on kuljetettava enemmän polttoainetta, jonka kustannukset ovat nousseet ja jonka paino pienentää rahtikuorman määrää.

”Omien tilauslentoyhteyksien operointi avaa vaihtoehtoja kapasiteetille ja antaa meille entistä vapaammat kädet käsittelyyn”, Stroh selvittää. Dachserin lentorahtiverkosto on myös läheisessä yhteydessä yhtiön maantiekuljetusverkostoon Euroopassa, joten asiakkaat saavat lentorahtilähetyksilleen päästä päähän -kuljetuksen Euroopan ja Aasian välillä. ”Näinä myrskyisen talouden aikoinakin tilauslentomme ovat valmiina varmistamaan ennustettavan kuljetuskapasiteetin asiakkaillemme.”

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi