Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Duell Oyj vahvistaa yritysostolla asemaansa Euroopan motocross-markkinoilla

Duell Oyj on ostanut tunnetun hollantilaisen motocross- ja offroad-tuotteiden jakelija Techno Motor Veghel BV:n. Toteutunut kauppa on Duellille tärkeä, sillä kaupan myötä yhtiö pääsee laajentumaan motocross-markkinoille erityisesti Benelux-alueella, mutta myös muualla Euroopassa.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Herman Zijerveld, TMV:n toimitusjohtaja, Jarkko Ämmälä, Duellin toimitusjohtaja ja Klaas Biermann, TMV:n entinen omistaja.

Yrityskaupalla on usean miljoonan euron vaikutus Duellin liikevaihtoon ja sen jo ennestään mittava maahantuontivalikoima täydentyy uusilla merkittävillä tuotemerkeillä.

Duell on yksi johtavista powersports-tuotteiden jakelijoista Pohjoismaiden jälkimarkkinoilla ja toiminta on kasvanut vauhdilla myös muualla Euroopassa. Nyt yhtiö on ostanut tunnetun hollantilaisen motocross- ja offroad-tuotteiden maahantuonti ja jakelija Techno Motor Veghel BV:n (”TMV”), jolla on merkittävä markkina-asema motocross-markkinoilla Benelux-alueella, niin ammattilais- kuin harrastesegmenteissä. Vuonna 1977 perustettu TMV on toiminut alalla jo 45 vuoden ajan. Yritys sijaitsee Hollannin niin kutsutussa motocross-keskustassa Veghelissä, jota ympäröi lukuisat tunnetut motcross-radat. Kaupan myötä Duellin jo ennestään vahva maahantuontivalikoima kasvaa uusilla merkittävillä tuotemerkeillä.

Duell Oyj:n toimitusjohtaja Jarkko Ämmälä kommentoi:

”Olemme erittäin tyytyväisiä juuri toteutuneeseen kauppaan, jonka myötä saamme jälleen vahvistettua asemaamme Euroopassa, tällä kertaa erityisesti motocross-markkinoilla. TMV on erittäin vahva ja tunnettu toimija motocross-puolella, joten kauppa on meille merkittävä. Haemme aktiivisesti kasvua Euroopan markkinoilla ja nyt olemme jälleen askeleen lähempänä tavoitettamme. Kaikki TMV:n työntekijät siirtyvät Duellille ja olemmekin erittäin iloisia saadessamme lisää huippuosaajia meille. Yhdessä tulemme vauhdittamaan yhtiömme kasvua niin Benelux-alueella kuin muuallakin Euroopassa.”

TMV:n toimitusjohtaja Herman Zijerveld on erittäin tyytyväinen toteutuneeseen kauppaan:

”Odotamme innolla tulevaa yhteistyötä ja olemme ylpeitä saadessamme olla osa Duellin menestystarinaa. Yhdistämällä skandinaavisen vahvuuden ja hollantilaisen kaupallisen osaamisen pystymme hyödyntämään yhteistyötä parhaalla mahdollisella tavalla. Duellin määrätietoinen asenne sopii täydellisesti TMV:n tavoitteisiin, joten olen vakuuttunut, että yhdessä kasvamme nopeammin kuin koskaan olimme osanneet ajatellakaan ja voimme näin palvella entistä paremmin asiakkaita, kumppaneita ja työntekijöitämme.”

Viime vuosi oli merkittävä askel Duellin historiassa yhtiön listauduttua loppuvuodesta Helsinki Nasdaq First North Growth -markkinapaikalle. Kasvu erityisesti Euroopan markkinoilla on yksi yhtiön päätavoitteista ja viime vuonna kasvustrategia edistyikin toivotusti yhtiön tehdessä kolme merkittävää yrityskauppaa ostaen ranskalaisen Tecno Globen, hollantilaisen IGM Trading BV:n sekä Grand Canyon GmBH:n liiketoiminnot. Duellin ensimmäinen neljännes pörssiyhtiönä käynnistyi hyvin yhtiön raportoidessa vahvaa liikevaihdon kasvua.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi