Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Futuristinen aurinkoenergialla toimiva Solar Butterfly -asuntovaunu saapuu Vaasaan

Solar Butterfly on valtava, perhosenmuotoinen asuntovaunu, joka hyödyntää aurinkoenergiaa kaikkiin toimintoihinsa. Maailmankiertueellaan Solar Butterfly pyrkii lisäämään ihmisten ilmastotietoisuutta sekä tarjoamaan ratkaisuja ja inspiraatiota ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin. Vaasaan Solar Butterfly saapuu tiistaina 2.8.

Solar Butterflyn katolla sijaitsevat 80m2 kokoiset aurinkopaneelit avautuvat ladattaessa jättimäisiksi perhosen siiviksi. Vaunun omien toimintojen lisäksi ne tuottavat tarpeeksi sähköä myös vaunua vetävälle sähköautolle. Aurinkoenergiaa hyödynnetään lisäksi lämmittämään vaunun sadeveden keräämiseen ja puhdistamiseen suunniteltua vesijärjestelmää.

Maailmankiertueensa aikana Solar Butterflyn tiimi tutustuu yli 1000 hankkeeseen, jotka keskittyvät ilmastonmuutoksen hidastamiseen. Samalla se järjestää kaikille avoimia tapahtumia, jossa yleisö voi tutustua asuntovaunun tiloihin ja teknisiin ratkaisuihin. Avattuna vaunun koko on peräti 12 x 18 metriä ja se sisältää huippumodernien asuintilojen lisäksi muun muassa TV-studion, jossa kävijät voivat tutustua muualla toteutettuihin ilmastoratkaisuihin.

Solar Butterflyn maailmankiertue alkoi toukokuussa Sveitsistä. Seuraavan kolmen ja puolen vuoden aikana kiertue vierailee viidellä mantereella ja 90 maassa päättyen Pariisiin joulukuussa 2025. Vaasaan Solar Butterfly ja sen nelihenkinen tiimi saapuu tiistaina 2.8. Varsinainen yleisötilaisuus järjestetään klo 11-14, jonka jälkeen vaunu jatkaa matkaansa seuraavaan kohteeseen.

Lue lisää Solar Butterflystä ja seuraa sen matkaa Instagramissa tai Twitterissä!

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi