Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Garmin ostaa Vesper Marinen, joka on veneviestintälaitteiden ja -palveluiden johtava tuottaja

Garmin on ostanut Vesper Marine-yrityksen, joka tuottaa AIS-, VHF- ja alusten valvontaratkaisuja veneteollisuuden tarpeisiin. Tämän hankinnan odotetaan vahvistavan entisestään Garmin-yhtiön asemaa alan johtavana veneilytuotteiden ja -teknologian tuottajana.

Jo lähes 15 vuoden kokemuksella Vesper on kehittänyt valikoiman viestintälaitteita ja -ratkaisuja moottori-, purje- ja työveneisiin. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. palkittu Cortex-järjestelmä. Cortexissa huipputason VHF-radio on yhdistetty Vesperin ainutlaatuiseen AIS-transponderiin ja veneen etävalvon­ta­tekniikkaan. Vesperin AIS-transponderit antavat veneilijöille hälytyksen mahdollisista yhteentörmäyk­sistä, ankkurin laahauksesta ja mies yli laidan-tilanteista. Yhtiön tuotteisiin kuuluu myös mobiilisovelluk­sia, joilla Cortex-järjestelmää tai AIS-transponderia voi valvoa, tarkastella ja hallita iOS- ja Android-laitteilla.

“Vesper on ollut edelläkävijä monissa veneviestintään liittyvissä innovaatioissa ja saanut tunnustusta luomiensa käyttöliittymien käyttäjäystävällisyydestä ja intuitiivisuudesta, minkä ansiosta kommunikointi vesillä on helpompaa”, kertoo Garmin-yhtiön marine-segmentin johtaja Jarrod Seymour. “Toivomme voivamme tarjota yhdessä Vesperin teamin kanssa asiakkaillemme vertaansa vailla olevan valikoiman veneisiin tarkoitettuja, integroituja viestintälaitteita ja -palveluita.”

“Meillä on ilo saada tueksemme Garmin-yhtiö, joka on johtava veneilyteknologian tuottaja”, sanoo Vesper Marinen perustajiin kuuluva Carl Omundsen. “Tämän ratkaisun ansiosta Vesper pystyy kehittämään toimintojaan, saamaan entistä paremmin jalansijaa veneviestintämarkkinoilla ja vaikuttamaan vielä paremmin veneilyalalla.”

Vesper Marinen pääkonttori sijaitsee Aucklandissa, Uudessa-Seelanissa, ja se liitetään Garminin olemassa olevaan teamiin ja toimipaikkaan Aucklandissa. Yrityskaupan hintaa ei julkisteta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi