Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Gigantin lokakuun myydyimmät puhelimet TOP 10 – OnePlus jäi Xiaomin jalkoihin, Samsungin lippulaivamalli kuukauden yllättäjä

Gigantin kuukauden myydyimpien puhelimien lista oli lokakuussa täynnä yllättäjiä. Peräti kolme Xiaomin Redmi-puhelinta nousi listalle ja teilasi tieltään OnePlussan suositut mallit. Samsungin S-sarjan lippulaivamalli nousi kuukauden myydyimpien puhelimien listalle ensimmäistä kertaa sitten maaliskuun.

Kuva: Gigantti

Top 10 -lista

  1. Samsung Galaxy A13 (3.)
  2. iPhone 13 (-)
  3. Samsung Galaxy A33 (7.)
  4. Xiaomi Redmi Note 11 (-)
  5. Samsung Galaxy A53 (4.)
  6. Xiaomi Redmi 10 C (-)
  7. iPhone 14 pro (6.)
  8. Xiaomi Redmi 9A (-)
  9. Samsung Galaxy S22 (-)
  10. iPhone 14 pro max (10.)

Kodinelektroniikkaketju Gigantin myydyimpien puhelimien TOP 10 -listalle nousi lokakuussa useita Xiaomin edullisen hintaluokan Redmi-puhelimia. Kuukauden isoin yllättäjä oli kuitenkin Samsung, jonka S-sarjan lippulaivamalli Galaxy S22 löytyy kuukauden myydyimpien puhelimien listan sijalta 9. Samsungin lippulaivamallit yltävät harvoin TOP 10 -listan sijoille. Viimeksi Samsungin lippulaivamalli nähtiin listalla maaliskuussa. Kuukauden myydyimmäksi puhelimeksi palasi kuukauden tauon jälkeen kestosuosikki Samsung Galaxy A13.

OnePlus-puhelimet ovat olleet asiakkaiden suosikkeja koko vuoden, mutta lokakuussa ne jäivät Xiaomin jalkoihin ja tippuivat listalta kokonaan. Gigantin asiantuntijan mukaan kyse on kuitenkin väliaikaisesti myyntiluvuissa tapahtuvasta vaihtelusta.

“Puhelimien kysyntä ei ole vakio, vaan esimerkiksi kausittaiset kampanjat vaikuttavat myyntilukuihin. Lokakuussa Redmi-malleja on myyty tarjousten siivittämänä edulliseen hintaan, ja esimerkiksi moni vanhempi on varmasti nähnyt tilaisuuden ostaa puhelin hyvään hintaan ensipuhelimeksi lapselle”, Gigantin telecom-tuotteiden myyntipäällikkö Jyri Helistö kertoo.

Xiaomin Redmi-puhelimia myydään etenkin lasten ja nuorten käyttöön, edullisen hinnan mutta myös suorituskykyisten ominaisuuksien takia: ne soveltuvat hyvin muun muassa puhelimella pelaamiseen, kuvien ottamiseen ja videoiden katseluun.

Asiakkaat pistivät lokakuussa kännykät kiertoon Urban Miner -kampanjassa

Gigantti on vauhdittanut lokakuun alusta lähtien vanhan elektroniikan kierrätystä Urban Miner -kampanjalla. Kampanja kannustaa asiakkaita tuomaan vanhat laitteensa kierrätettäväksi. Vastineeksi laitteista saa arvokoodin maailman suosituimpaan videopeliin, Minecraftiin.

Aivan kuten Minecraftissakin, materiaaleja keräämällä voidaan luoda myös oikeassa elämässä uutta. Vanhaa elektroniikkaa kierrättämällä varmistetaan esimerkiksi arvokkaiden metallien uudelleenkäyttö tuotteissa uusien materiaalien louhimisen sijaan.

“Suomalaiset ovat selkeästi kierrättäjäkansaa – oli kyseessä sitten pullot tai puhelimet. Kierrätys osataan hyvin, ja kierrätyskelpoista kodinelektroniikkaa on monilla kaapeissa paljon. Asiakkaamme ovat lähteneet kampanjaan hienosti mukaan, ja Urban Mineriin on mahdollisuus osallistua aina tammikuun loppuun saakka”, Helistö kertoo.

Lisää tietoa Urban Miner -kampanjasta löytyy täältä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi