Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Glastonille useita tilauksia Kiinan Tianjinissa valmistettavista ajoneuvoteollisuuden esikäsittelylinjoista

Glaston-konserni on saanut kiinalaiselta asiakkaalta neljä tilausta uusista ajoneuvoteollisuuden esikäsittelyyn käytettävistä CHAMP EVO -tuotelinjoista. Tilausten kokonaisarvo on lähes 3 miljoonaa euroa ja ne on kirjattu Glastonin vuoden 2022 kolmannen ja neljännen vuosineljänneksen tilauskantoihin. Linjat toimitetaan vuoden 2023 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Glaston julkisti kesäkuussa suunnitelman aloittaa ajoneuvoteollisuuden lasin esikäsittelylaitteiden vakiotuotteiden tuotanto Glastonin Kiinan Tianjinissa sijaitsevalla tehtaalla. Suunnitelma on linjassa Glastonin strategisten tavoitteiden kanssa, jotka sisältävät liiketoiminnan kasvattamisen Kiinassa ja toiminnan tehokkuuden parantamisen. Tavoitteena on palvella globaalisti suurimman ajoneuvomarkkinan asiakkaita paikallisella konetuotannolla.

Myydyt tuotteet ovat Glaston Automotive-teknologian vakiomuotoisia CHAMP EVO -esikäsittelylinjoja ajoneuvolasien, kuten tuulilasien, sivu- ja takalasien sekä yhä suuremmassa määrin kattoikkunoiden  leikkaukseen, hiontaan ja joissain tapauksissa myös poraukseen. Erityisesti kattoikkunoissa asiakkaat arvostavat Glastonin laitteiden hiontalaatua.

Kesäkuun julkistuksen jälkeen toimenpiteet tuotannon aloittamiseksi, tuotekohtaisen tuotanto-osaamisen kehittämiseksi ja paikallisen ajoneuvoteollisuuden toimitusketjuverkoston rakentamiseksi ovat edenneet suunnitellusti.

Suunnitelman toteuttamisen jälkeen Tianjinin tehdas on Glastonin tuotantolaitoksista ainoa, jonka tuotanto kattaa lasin lämpökäsittelyn, eristyslasin ja ajoneuvolasin valmistusteknologiat. Nyt saadut tilaukset ovat ensimmäiset, jotka toimitetaan Tianjinista vuonna 2023.

”Tavoitteenamme on tarjota paikalliseen tarpeeseen sovitettuja tuotteita sekä olla lähellä asiakkaita Kiinassa. Nämä tilaukset osoittavat strategisen aloitteemme toimivuuden ja sen, että asiakkaat suhtautuvat paikallisesti valmistettuihin koneisiin myönteisesti”, sanoo Glaston Oyj Abp:n toimitusjohtaja Anders Dahlblom.

Ajoneuvolasin esikäsittelylinjojen valmistus jatkuu Sveitsin Bützbergissä. Sveitsin tehdas toimittaa tuotteita Kiinan ulkopuolisille asiakkaille sekä räätälöityjä koneita Kiinaan. Automotive-segmentin lämpökäsittelylinjojen valmistus jatkuu Suomessa Tampereella.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi