Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Goodyear näyttää vahvaa suorituskykyä tämän vuoden kesärengastesteissä

Rengasvalmistaja Goodyear nappasi useita kärkisijoja tämän vuoden kesärengastesteissä ja osoitti jälleen kerran olevansa yksi kesärengasluokan johtavista valmistajista. Useissa tämän kauden kesärengastesteissä kärkisijan saavuttaneet Goodyearin kesärenkaat ovat Eagle F1 Asymmetric 6, EfficientGrip Performance 2 ja EfficientGrip 2 SUV.

Kuva: Goodyear

Eagle F1 Asymmetric 6

Aiemmin tänä vuonna lanseerattu UHP-luokan rengas Eagle F1 Asymmetric 6 on Goodyearin palkitun Eagle F1 -malliston uusin malli. Edeltäjäänsä verrattuna Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 -mallissa on uutta teknologiaa, joka parantaa kuivan kelin suorituskykyä, jarrutusta märällä kelillä, märän kelin käsittelyä ja soveltuvuutta sähköautoille. Niinpä se yltääkin mantraansa: Valmiina kaikkeen.

Tekniikan Maailman suuressa kesärengastestissä Eagle F1 Asymmetric 6 tuli jaetulle ensimmäiselle sijalle kolmen muun merkin kanssa. Tekniikan Maailma piti rengasta hiljaisena ja kehui sen pitoa märällä ja kuivalla kelillä sekä renkaan ajettavuutta.

Saksalainen auto, motor und sport -lehti antoi uudelle Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 -renkaalle arvioksi erinomainen (überragend) tämän kauden kesärengastestissään. Lehti kehui tämän UHP (ultra-high-performance) -luokan renkaan kokonaisvaltaista suorituskykyä ja turvallisuutta.

Eagle F1 Asymmetric 6 sai testissä vastaansa yhdeksän kilpailijaa. Arvosteluperusteita olivat muun muassa käsittely ja jarrutus kuivissa ja märissä olosuhteissa, vesiliirtoturvallisuus, vierintävastus ja rengasmelu. Se sai keskiarvoksi 9,0 pistettä kymmenestä ja oli ainoa rengas, jolle annettiin arvioksi erinomainen (überragend).

Saksalainen Auto Bild -lehti kruunasi Eagle F1 Asymmetric 6:n testivoittajaksi. Rengasta kehuttiin tasapainoisesta suorituskyvystä testissä, ja Auto Bild mainitsi erityisesti renkaan vahvuuksia olevan hyvä vesiliirtoturvallisuus, lyhyet jarrutusmatkat, tarkka käsittely ja alhainen vierintävastus.

Myös brittiläinen Tyre Reviews valitsi Eagle F1 Asymmetric 6:n jaetulle ensimmäiselle sijalle uusimmassa UHP-luokan rengastestissään. Tyre Reviews korosti Goodyearin renkaan urheilullisen dynaamista käsittelyä ja kaikin puolin vahvaa suorituskykyä märissä ja kuivissa olosuhteissa sekä alhaista melutasoa ja vierintävastusta.

Eagle F1 Asymmetric 6 tuotiin myyntiin 28 kokona vuoden 2022 alussa. Uusia kokoja tuodaan myyntiin myöhemmin vuoden aikana. Vuoteen 2023 mennessä se on saatavilla peräti 65 koossa 17–22 tuuman vannekoolla.

EfficientGrip Performance 2

Goodyear EfficientGrip Performance 2 kruunattiin saksalaisen ADAC:n viimeisimmän kesärengastestin voittajaksi. Testiraportissa ADAC suositteli Goodyear EfficientGrip Performance 2:a paljon ajaville, sillä se saavutti parhaan kilometrituloksen 16 testatusta tuotteesta. Goodyear EfficientGrip Performance 2 sai vahvoja tuloksia kaikissa testiluokissa ja parhaat kokonaispisteet, joissa otettiin huomioon tulokset kaikista testin arviointiperusteista.

Kilometritulos ja pitkä käyttöikä ovat Goodyear EfficientGrip Performance 2:n keskeisiä ominaisuuksia, kilometritulos on vaikuttavat 50 % parempi kuin edeltäjällään[9]. ADAC:n uusimmassa kesärengastestissä saatiin vahvistus renkaan vaikuttavalle kilometritulokselle, kun se sai arvioksi erittäin hyvä (sehr gut) pitkästä käyttöiästään ja vahvoja tuloksia kaikista muista testin arviointiperusteista.

EfficientGrip Performance 2 oli testivoittaja myö saksalaisen Auto Bildin kesärengastestissä. Myös tässä testissä saatiin todisteita renkaan kulutuskestävyydestä, ja se kruunattiin Auto Bildin vuoden 2022 ekomestariksi (Eco-master). Rengas sai testissä kehuja muun muassa lyhyistä jarrutusmatkoistaan, erinomaisesta kilometritulosksestaan ja alhaisesta vierintävastuksestaan.

EfficientGrip 2 SUV

EfficientGrip 2 SUV lanseerattiin viime vuonna ja se on suunniteltu erityisesti katumaastureille ja nelivedoille. Tämän renkaan kilometritulos sekä suorituskyky märillä ja kuivilla teillä ovat erinomaiset. Katumaastureiden suosio kasvaa ja niiden osuuden uusien autojen kokonaismyynnistä Euroopassa ennustetaan nousevan 43% vuoteen 2025 mennessä, kun se vuonna 2020 oli 37 %. Kaksi tärkeintä ominaisuutta, joita katumaasturikuskit toivovat renkailta, ovat erinomaiset jarrutus- ja pito-ominaisuudet märillä teillä.

Saksalaisen Auto Bild allradin kesärengastestissä Goodyear EfficientGrip 2 SUV jakoi voiton ja sijoittui tämän testin kärkeen jo toisena vuonna peräjälkeen. Lisäksi se oli toinen vain kahdesta testissä mukana olleesta renkaasta, jotka saivat Auto Bildin esimerkillinen -arvion (Vorbildlich), ja jaetun ensimmäisen palkinnon.

Testaajilta Goodyear EfficientGrip 2 SUV sai maininnan ”erittäin hyvät ajo-ominaisuudet kaikilla alustoilla, sopusointuinen märän ja kuivan kelin käsittely, lyhyet jarrutusmatkat märällä ja kuivalla kelillä, erinomainen ajomukavuus [ja] alhainen vierintävastus”. Nämä huomautukset ovat yhteneväisiä Goodyear EfficientGrip 2 SUV:n kattavien ominaisuuksien kanssa, ja se saikin korkeat pisteet kaikilla testin 15 osa-alueella.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi