Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kalustonhallinta auttaa kuljetusliikkeitä

Kalustonhallinta tuo mukanaan monia hyötyjä kuljetusliikkeille, joilla on käytössään trailereita. Kerromme miten yritys voi säästää kuluissa, lisätä asiakastyytyväisyyttä sekä tehostaa toimintaansa näkemällä kalustonsa karttapohjalla.

Selkeä järjestelmä ja mobiiliapplikaatiot takaavat sujuvan työskentelyn missä ja milloin tahansa.

Perinteinen ajoneuvo ja sinne tuleva paikanninlaite ei ole ainoa tapa tehostaa ja järkeistää yrityksen kaluston käyttöä, vaan nyt kalustonhallinnan voidaan ajatella koskevan yrityksen kaikkea kalustoa kuten ajoneuvoja, koneita, työkaluja, siirtolavoja, kontteja tai vaikkapa perävaunuja.

Käyttäjäystävälliset telematiikkaratkaisut helpottavat kuljetusliikkeiden kalustonhallintaa, lisäten tehokkuutta ja samalla madaltaen kustannuksia.

Paikannuksen avulla saadaan täyden kontrolli yrityksen arvokkaasta kalustosta ja työkaluista. Paikannus auttaa myös säästämään aikaa, jos kadonnutta kalustoa joudutaan etsimään tai se on jätetty väärään paikkaan. Lisäksi työntekijöiden ei tarvitse enää käyttää arvokasta työaikaa työkalujen tai koneiden ja laitteiden etsimiseen.

Paikannus parantaa asiakaspalvelua

Nykyään asiakkaat odottavat palvelua 24/7. Varastojen kokoa pidetään yleensä pienenä ja tilauksia tehdään viime hetkellä. Tämä edellyttääkin kuljetusliikkeiltä joustavuutta sekä mahdollisuutta reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Pitkät välimatkat lisäävät riskiä kuljetuksien viivästymisestä, mutta kalustonhallinnan avulla pysytään aina tilanteen tasalla ja tiedetään kaluston sijainti.

Kalustonhallintajärjestelmän helppokäyttöisyys ja monipuolisuus tuo kuljetusalan yrityksille toivottuja säästöjä.

Paikannuksen avulla voidaan palvella asiakasta paremmin ja kertoa kuljetuksen reaaliaikainen sijainti reitillä. Lisäksi asiakkaalle on helppo kertoa kuljetuksen tarkka saapumisaika.

Miksi kalustolle kannattaa asettaa geofence-alueet?

Geofence-alue on elektroninen aita, jonka voi luoda kartalla. Geofencealueiden avulla voidaan luoda virtuaalisia aitoja ja alueita karttaan. Alueelle annetaan nimi ja sitä voidaan käyttää ajoneuvojen, työkalujen, koneiden ja laitteiden aluehallintaan. ABAXin paikannuslaitetta hyödyntäen koneista ja laitteista saadaan tietoa raportointitarkoituksiin tai niitä voidaan suojata katoamisilta.

Kun käytössä on geofence-alue, joka antaa välittömästi ilmoitukset ja mahdollistaa reaaliaikaisen sijaintien paikannuksen, yritykset voivat seurata työkalujen, laitteiden ja koneiden tilaa reaaliajassa, mikä puolestaan auttaa parantamaan logistiikkaa, lyhentämään reagointiaikaa, vähentämään polttoainekustannuksia ja lisäämään varastettujen laitteiden ja koneiden takaisin saamista.

Telematiikan avulla kuljetusliikkeet voivat saada aikaan merkittävää kilpailuetua esimerkiksi asiakaspalvelun parantuessa.

Vihreä kalusto

Ilmastonmuutos on noussut viime vuosina entistä enemmän suuren yleisön tietoisuuteen, ja monet yritykset ovat alkaneet siirtyä bensiinin ja dieselin kaltaisia fossiilisia polttoaineita käyttävästä kalustosta ympäristöystävällisempiin vaihtoehtoihin, kuten sähköajoneuvoihin.

Sähkökäyttöisten ajoneuvojen ja koneiden määrä kasvaakin jatkuvasti. ”Vihreämpien” ajoneuvo- tai konekalustovaihtoehtojen harkitsemiseen on useita syitä. Tehokkaasti hallitun vihreän kaluston elinkaarikustannukset voivat olla huomattavasti alhaisemmat, ja vihreämpään kalustoon siirtyminen vähentää korkeiden polttoaineen hintojen vaikutuksia.

Vihreät ajoneuvot vähentävät lisäksi merkittävästi kaluston päästöjä, ja ne tarjoavat siten välittömän ja tehokkaan tavan pienentää yrityksen hiilijalanjälkeä. Myös yrityksen julkisuuskuvan parantaminen saattaa olla riittävän hyvä syy harkita vihreää kalustoa.

Lisäksi on tärkeää huomata, että vireillä oleva lainsäädäntö voi pakottaa kuljetusalan investoimaan vihreämpiin kalustovaihtoehtoihin tulevaisuudessa.

Artikkeli on julkaistu Kuljetus & Logistiikka -lehden numerossa 3 / 2022

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi