Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

MAN Lion’s City E on valittu vuoden linja-autoksi 2023 Bus of the Year -kilpailussa

Linja-auto matkustaa merkkipaalulta merkkipaalulle: MANin täyssähköinen linja-auto, jonka sarjatuotanto alkoi vuonna 2020, ja jota on tilattu tähän päivään mennessä yli 1 000 kappaletta. Se inspiroi yrittäjiä, linja-autonkuljettajia ja matkustajia mutta myös asiantuntijoita – kuten kansainvälisen ”Bus and Coach of the Year” -tuomaristoa, joka on nyt myöntänyt MANin täyssähköiselle linja-autolle ”Bus of the Year 2023” -palkinnon. Menestystarina, joka saa näin jatkoa.

  • MAN Lion’s City E voitti arvostetun ”Bus of the Year 2023” -palkinnon
  • Palkinto luovutettiin IAA Transportation 2022 -näyttelyssä osana VDA ”Stars of the Year” -tapahtumaa
  • MAN osoitti täyssähköisten linja-autojen käytännöllisyyden 2 500 kilometrin ”Bus Euro Test” -testimatkalla Irlantiin

MANin Lion’s City 12 E teki vakuuttavan suorituksen ”Bus Euro Test” -testimatkalla Limerickiin, Irlantiin. Täyssähköinen linja-auto taittoi tämän noin 2 500 kilometrin matkan Saksasta Irlantiin itsevarmasti. ”Se oli meille erityinen kokemus kuten myös tuomaristolle, kun pysähdyimme Limerickiin täyssähköisellä MAN Lion’s City 12 E -linja-autolla kymmenen päivän ajamisen jälkeen”, sanoi MAN Truck & Bus:n linja-autojen liiketoimintajohtaja Rudi Kuchta. MANin täyssähköinen linja-auto vakuutti tuomariston myös itse ”Bus Euro Test” -testin aikana. Toukokuussa asiantuntijoista koostuva tuomaristo oli kutsunut viisi linja-autovalmistajaa ympäri Eurooppaa kansainväliseen linja-autojen vertailutestiin Irlantiin.

Intensiivisen testiviikon ja useiden kuljettajakokemusten sekä pitkien teknisten keskustelujen jälkeen tuomariston päätös kallistui selvästi täyssähköisen MAN Lion’s City 12 E -linja-auton hyväksi ja sille myönnettiin ”Bus of the Year 2023” -palkinto. Valinnan teki 23 linja-autoihin erikoistunutta toimittajaa Euroopan eri maista. Tuomaristo arvosti erityisesti linja-auton kokonaiskonseptia, joka sai pisteitä toimintamatkasta, luotettavuudesta, mukavuudesta ja erityisesti kestävän kehityksen yksityiskohtien huomioimisesta.

MANin täyssähköisten linja-autojen mallisto

”Uudessa MAN Lion’s City 12 E -linja-autossa on uraauurtavaa muotoilua, se on erittäin mukava ja viihtyisä sekä hiljainen. Sen ohjaamo on yksi markkinoiden parhaista ja se tarjoaa korkeatasoista turvallisuutta. MAN on kohdistanut huomion sähköiseen liikkumiseen heti ensimmäisestä piirroksesta lähtien ja saanut toteutettua sen myös valmiissa tuotteessa. Näin ollen kaikki sopii hienosti yhteen ja se ei ole ”diesellinja-auto, joka on muutettu sähköiseksi”. Kansainvälisellä tuomaristolla oli heti ensimmäisistä testiajoista alkaen positiivinen tuntuma aina päätökseen saakka: MAN Lion’s City 12 E on Bus of the Year 2023”, sanoi tuomariston puheenjohtaja Tom Terjesen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi