Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Metso Outotec laajentaa digitaalisten huoltopalvelujen valmiuksiaan ostamalla Global Physical Asset Management -yrityksen Pohjois-Amerikasta

Metso Outotec on saanut päätökseen pohjoisamerikkalaisen teknologiayhtiö Global Physical Asset Managementin yrityskaupan. Hankinta laajentaa Metso Outotecin tarjoamia digitaalisia huoltopalveluita jauhinmyllyjen kunnontarkastuksissa.

Global Physical Asset Managementin innovatiiviset ja patentoidut teknologiat ja digitaalinen kunnontarkastusmenetelmä täydentävät erinomaisesti Metso Outotecin jauhinmyllyjen kunnossapito- ja palvelutarjontaa. Uusi menetelmä tuo asiakkaille lisää tietoa jauhinmyllyjen huoltotarpeista ja auttaa heitä parantamaan tuotantolaitosten suorituskyvyn luotettavuutta. Hankittu teknologia mahdollistaa 60 % nopeammat ja erittäin tarkat vaihteiston kunnontarkistukset perinteisiin menetelmiin verrattuna.

”Olen hyvin iloinen saatuamme yrityskaupan päätökseen. Se on askel kohti strategista tavoitettamme olla ensisijainen valinta palveluntarjoajaksi toimialallamme. Ainutlaatuinen teknologia ja digitaalinen tarkastusmenetelmä sopivat erinomaisesti palvelustrategiaamme ja jauhatuksen tarjoamaamme. Tavoitteemme on myös kehittää digitaalisen kunnontarkastuksen valmiuksia murskausratkaisuillemme. Toivotan uudet kollegamme lämpimästi tervetulleiksi Metso Outotecin tiimiin”, sanoo Metso Outotecin Palvelut-liiketoiminta-alueen johtaja Sami Takaluoma.

Metso Outotecilla on kokemusta yli 8 000 jauhinmyllyn suunnittelusta, valmistuksesta ja toimituksesta maailmanlaajuisesti, mukaan lukien maailman suurimpien SAG/AG-myllyjen valmistus ja toimitus. Global Physical Asset Managementin hankinnan myötä Metso Outotec voi hyödyntää laajaa asennettua laitekantaa ja kenttäpalvelujen verkostonsa vahvuutta sekä kasvattaa valmiuksiaan palvella myös muiden laitevalmistajien asennuskantaa.

Yhtiön perustajat Tom ja Jason Shumka: ”Olemme iloisia, että yritys on nyt osa aidosti kansainvälistä yhtiötä. Olemme laajentaneet yhtiön markkina-asemaa panostamalla asiakassuhteiden rakentamiseen ja laatineet heidän kanssaan tehokkaita ja luotettavia strategioita, joissa sovelletaan yhtiön innovatiivisia teknologioita. Teknologiakehityksemme on vuosia auttanut yhtiön asiakkaita saavuttamaan merkittäviä hyötyjä. Osana Metso Outotecia innovatiiviset ratkaisumme, joista olemme erittäin ylpeitä, tulevat asiakkaiden saataville maailmanlaajuisesti.”

Yrityskaupan arvoa ei ole kerrottu julkisuuteen. Sillä ei ole materiaalista  vaikutusta Metso Outotecin taloudelliseen tulokseen.

Global Physical Asset Management

Global Physical Asset Management on vuonna 2007 perustettu yksityisomisteinen teknologiayritys.

Yhtiöllä on 20 työntekijää Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Yritys palvelee johtavia kaivosteollisuuden asiakkaita. Sen liikevaihto vuonna 2021 oli noin 5 miljoonaa euroa. Yrityksellä on toimipisteet Kelownassa Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa ja Wisconsinissa Yhdysvalloissa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi