Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Monella lapsella on edessään elämänsä eka laivamatka – perinteillä on iso rooli Itämeren uusimmallakin laivalla

Tänä vuonna risteileminen on monille lapsille tavallistakin jännittävämpää, sillä koronan takia ruotsinlaivat ovat kokematta kahdelta kokonaiselta ikäluokalta. Perinteiset huvit – pallomeri, saaristoluonnon ihmettely ja laivakissa Ville Vikingin kohtaaminen – ovat isossa roolissa myös Itämeren uusimmalla aluksella Viking Glorylla. ”Risteilyt ovat kansallista matkailuperinnettämme, johon lapset ovat kasvaneet pienestä pitäen”, sanoo sosiologian professori Terhi-Anna Wilska.

Viking Glory Gameroom

Monilla lapsilla on tänä keväänä ja kesänä edessään ikimuistoinen elämys, kun perheet alkavat jälleen matkailla. Tämä näkyy myös Viking Linen varaustilanteessa. Kesästä on tulossa vilkas: lomalähtöjä on varattu jo nyt poikkeuksellisen paljon. Lisäksi uutuuslaiva Viking Glory on vauhdittanut selvästi matkamyyntiä.

”Ruotsinlaivat ovat kansallista matkailuperinnettämme, johon lapset ovat kasvaneet pienestä pitäen, erityisesti rannikon läheisyydessä. Laivamatkailun perinne on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Nykyään siitä on tullut yhä enemmän perhematkailua, jossa nautitaan yhdessäolosta ja valmiiseen pöytään istumisesta”, sanoo kulutustutkija, sosiologian professori Terhi-Anna Wilska Jyväskylän yliopistosta.

”Laivalla reissaaminen on ollut keski-ikäisille nuorena sukupolvikokemus. Muistan itsekin hienot drinkit, joihin maissa ei ollut varaa. Laivalla oli myös vähän syntinen tunnelma. Tämä on muuttunut, vaikka toki nuorilla on vielä rituaaliristeilyjä, kuten abimatkat.”

Muutos näkyy selvästi myös Viking Linen matkustajissa. Punaisilla laivoilla on muutamaan otteeseen kokeiltu erilaisia lapsiparkkeja, mutta nykyään niille ei ole kysyntää.

”Me suomalaiset olemme hyvin perhekeskeisiä: kun tulemme laivoille, haluamme tehdä asioita yhdessä ja luoda mukavia yhteisiä muistoja. Vanhempien toiveissa on tietenkin myös lepoa, hyvää ruokaa ja koko perheelle sopivaa viihdykettä”, Viking Gloryn lanseerauspäällikkö Lotta Lindroos sanoo.

Viking Linen uutuusaluksella Viking Glorylla riittää lukuisia elämyksiä myös lapsille ja nuorille – osa ennennäkemättömiä ja osa jo monille sukupolville tuttuja klassikkoja. Esimerkiksi interaktiivinen kiipeilyseinä on ensimmäinen laatuaan Itämerellä.

”Seinä on kotimaisen Valo Motionin keksintö. Projektorin avulla kiipeilyseinä muutetaan isoksi interaktiiviseksi kosketusnäytöksi, jolle voi luoda vaikkapa kiipeilyreittejä. Sillä voi myös pelata erilaisia yksin- tai kaksinpelejä”, Viking Gloryn risteilypäällikkö Jonathan Isaksson kertoo.

Viking Gloryn lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ovat ehtineet kerätä jo paljon ihastusta. Niistä pieninkin risteilyvieras ylettyy seuraamaan ohi lipuvia saaristomaisemia ja elämää merellä. Laiva lähtee Turusta aamuisin, joten matkalla Maarianhaminaan ja Tukholmaan ehtii ihmetellä monia asioita: merilintuja, pieniä kallioluotoja, luotsimajoja, suuria saaria ja aavaa merta.

”Glory on elämys myös sisätiloiltaan. Suurissa led-näytöissä pyörii liikkuvaa kuvaa meriluonnosta, päiväkerho Vista Roomin katossa hehkuvat väriään vaihtavat valoputket, jotka tuikkivat kuin majakansäteet merellä, ja ympäri laivaa voi törmätä Stefan Lindforsin huikeisiin meren elämää kuvaaviin veistoksiin. Ne varmasti ovat lasten mielestä jännittäviä”, Lotta Lindroos arvelee.

Lapsiperheen parhaat tärpit Viking Glorylla:

Pulikointia pallojen seassa ja jännittäviä kesäseikkailuja

Viking Gloryn leikkihuone sijaitsee kannella 9, ja sieltä löytyy tietenkin pallomeri – ikisuosikki, johon jo useamman sukupolven lapset ovat laivareissuilla päässeet sukeltelemaan. Kun koululaisten kesäloma alkaa, toinen puoli laivan kokousosastosta muuttuu Adventure Island -seikkailusaareksi, joka on täynnä tekemistä ja ohjelmaa. Katetulla Viking Terrace -ulkokannella voi osallistua vaikkapa lasten bingoon ja erilaisiin perhekilpailuihin.

Teineille Viking Glorylla on hengailuhuone, jossa on interaktiivisen kiipeilyseinän lisäksi PlayStation-pelejä ja iWall-liikuntapeli.

Ville Viking ja sunnuntain spesiaaliesiintyjät

Taikurit ja tutut lastenorkesterit viihdyttävät sunnuntaisin perheen pienimpiä Viking Glorylla. Ohjelmasta saa kätevästi tietoa Viking Line -sovelluksen kautta.

”Ja totta kai laivoillamme pian kolme vuosikymmentä tassutelleen laivakissa Ville Vikingin voi tavata joka päivä myös Glorylla. Villestä on vuosien mittaan tullut tosi iso stara, ja moni lapsi haluaa palata meille juuri hänen takiaan”, risteilypäällikkö Jonathan Isaksson kertoo.

Herkkuja joka makuun ja makoisia unia perhehytissä

Kulutustutkija Terhi-Anna Wilskan mukaan ihmisten odotukset laivamatkailua ovat kohtaan kasvaneet ja alukset ovat sitä mukaa kehittyneet.

”Matkustajat ottavat parempia hyttejä, eivätkä tyydy enää halvimpaan. Laivalla tärkeäksi on tullut rentoutuminen, joka voi olla yhtä hyvin saunomista, kuntosalilla treenaamista kuin syömistäkin.”

Viking Gloryn perhehyteissä saa hyvät unet kotimaisilla laatupatjoilla. Lapsiperhe voi valita hytin, jossa on parivuoteen lisäksi vuodesohva kahdelle alle 18-vuotiaalle, tai kahden hytin väliovellisen yhdistelmän, johon mahtuu suurempikin perhe.

”Ravintoloissamme lapset voivat valita omilta listoiltaan. Viking Glorylla perheet varmasti ihastuvat myös Market-ravintolaamme, jonka ruokakojuissa ja -tiskeillä on tarjolla kotiruokaa, pizzaa ja kansainvälisten keittiöiden makuja. Näin aikuiset ja lapset voivat valita omat herkkunsa ja syödä silti yhdessä”, Lotta Lindroos sanoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi