Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Neste ja ITOCHU laajentavat kumppanuuttaan kasvattaakseen uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuutta Japanissa

Neste ja ITOCHU ovat laajentaneet kumppanuuttaan kasvattaakseen uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuutta Japanissa. Laajentuneen kumppanuuden myötä ITOCHU jakelee Neste MY Uusiutuvaa Lentopolttoainetta™ Japanissa. Kumppanuuden myötä Neste MY Uusiutuvaa Lentopolttoainetta on aluksi saatavilla Japanin kahdella suurimmalla kansainvälisellä lentoasemalla: Tokion Hanedassa ja Naritassa.

Thorsten Lange, Renewable Aviation -liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja, Neste ja Tatsuya Tanaka, toimitusjohtaja, ITOCHU Petroleum Co., (Singapore) Pte. Ltd.

Neste, ITOCHU ja All Nippon Airways aloittivat  yhteistyön jo vuonna 2020. Yritykset perustivat Japaniin uusiutuvan lentopolttoaineen toimitusketjun, jonka kautta Neste toimitti uusiutuvaa lentopolttoainetta ensimmäistä kertaa Aasiaan. Laajennetun kumppanuutensa myötä Neste ja ITOCHU voivat tukea japanilaisia ja kansainvälisiä lentoyhtiöitä sekä muita polttoainetoimittajia Hanedan ja Naritan kansainvälisillä lentoasemilla Japanissa.

”Neste ja ITOCHU aloittivat yhteistyönsä 2010-luvun alussa uusiutuvaan dieseliin liittyvässä liiketoiminnassa Kaliforniassa. Olemme iloisia siitä, että kumppanuutemme syvenee entisestään. Ilmailuala on yksi hiilijalanjäljen pienentämisen edelläkävijöistä. Voimme tukea tätä työtä lisäämällä uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuutta Japanissa yhdessä Nesteen kanssa”, sanoo ITOCHUn Petroleum Trading -osaston johtaja Tsuyoshi Matsumoto.

”Tämä kumppanuus on merkittävä edistysaskel uusiutuvan lentopolttoaineemme saatavuudessa Japanin markkinoilla. Se korostaa sitoumustamme yhteistyöhön ilmailualan kanssa päästövähennystavoitteiden saavuttamiseksi. Pyrimme saavuttamaan 1,5 miljoonan tonnin uusiutuvan lentopolttoaineen vuosittaisen tuotantokapasiteetin maailmanlaajuisesti vuoden 2023 loppuun mennessä. Osana tätä kasvatamme uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteettia jopa miljoonaan tonniin Singaporen jalostamollamme, kun jalostamon tuotantokapasiteetin laajennus on määrä ottaa käyttöön vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä. Näin pystymme entistä paremmin tukemaan Japanin sekä laajemmin Aasian ja Tyynenmeren alueen ilmailumarkkinoita päästöjen vähentämisessä”, sanoo Sami Jauhiainen, Vice President APAC, Renewable Aviation, Neste.

Japanin maa-, infrastruktuuri-, liikenne- ja matkailuministeriö sai äskettäin valmiiksi suunnitelman lentoliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Ministeriö suosittelee, että japanilaisten lentoyhtiöiden käyttämästä lentopolttoaineesta 10 % korvataan uusiutuvalla lentopolttoaineella vuoteen 2030 mennessä. Neste ja ITOCHU ovat sitoutuneet tukemaan ilmailualan ja Japanin ilmastopäästöjen vähennystavoitteita ja edistämään niiden saavuttamista kumppanuudellaan.

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine vähentää lentoliikenteestä aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä välittömästi. Puhtaassa muodossa Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Nesteen tuottama uusiutuva lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti hankituista uusiutuvista jätteistä ja tähteistä. Sitä voidaan käyttää drop-in-polttoaineena nykyisissä moottoreissa ja lentoasemien infrastruktuureissa ilman niihin tehtäviä lisäinvestointeja.

*) Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä (esim. CORSIA).

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi