Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegian tarjoaa yritysasiakkaille mahdollisuuden vähentää liikematkojen päästöjä

Norwegian on tehnyt yhteistyösopimuksen Nesteen kanssa, joka on maailman johtava uusiutuvan lentopolttoaineen (sustainable aviation fuels, SAF) tuottaja. Norwegianin yritysasiakkaat voivat nyt vähentää liikematkojensa hiilidioksidipäästöjä jopa 80 prosenttia uusiutuvan lentopolttoaineen avulla.

Sopimus on tärkeä askel tämänkaltaisten polttoaineiden vapaaehtoisten markkinoiden kehittämisen vauhdittamiseksi.

Uusiutuva lentopolttoaine on todistetusti vähähiilinen ratkaisu, joka on ollut käytössä vuodesta 2011 lähtien. Norwegianin nykyaikaisiin ja polttoainetehokkaisiin lentokoneisiin voidaan tankata jopa 50 prosenttia uusiutuvaa lentopolttoainetta. SAF voi vähentää elinkaaren aikaisia kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 prosenttia, kun sillä korvataan fossiilisia lentopolttoaineita.

– Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen avulla teemme mahdolliseksi yritysasiakkaiden liikematkojen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen. Uusiutuvan lentopolttoaineen vapaaehtoisten markkinoiden vauhdittaminen antaa signaalin tuotannon skaalaamiseksi ja mittakaavaetujen kehittämiseksi. Sitä tarvitaan kipeästi kustannusten alentamiseksi, sanoo Norwegianin Vice President Sustainability Anders Fagernæs.

Norwegian sekoittaa vuonna 2022 kaikkeen Norjassa käytettävään lentopolttoaineeseen 0,5 prosenttia uusiutuvaa lentopolttoainetta sekä Ruotsissa ja Ranskassa sekoitevelvoitteen mukaisesti yhden prosentin uusiutuvaa polttoainetta. Kaikki yritysasiakkaiden vapaaehtoiset ostot täydentävät julkisen vallan asettamia velvoitteita.

Autamme yrityksiä saavuttamaan päästövähennystavoitteensa

Scan Global Logistics (SGL), nopeasti kasvava maailmanlaajuinen täyden palvelun logistiikkapalveluiden tarjoaja, jonka pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen vähentää päästöjään 50 prosentilla 10 vuoden välein. Liikematkojen hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on yksi yrityksen prioriteeteista. SGL on päättänyt tehdä yhteistyötä Norwegianin ja Nesteen kanssa, jotta yhtiö voi ottaa merkittäviä askeleita liikematkojen vaikutusten vähentämiseksi.

– Haluamme olla muutoksen eturintamassa. Sitä varten meidän on otettava käyttöön älykkäitä teknologioita heti, kun niitä on saatavilla. Tällä ensimmäisellä pilottihankkeella vähensimme liikematkojemme hiilidioksidipäästöjä 10 prosenttia vuonna 2021. Tarvitsemme tämän vähennyksen kaikilla päästöalueilla joka vuosi, sanoo Scan Global Logisticsin Global CEO Allan Melgaard.

Norwegianin ja Nesteen sopimuksella Scan Global Logistics kattoi Norwegianin lennoilla käytetyn seitsemän tonnin Neste MY Sustainable Aviation FuelTM-polttoaineen lisäkustannukset. Tämä vähensi SGL:n liikematkojen CO2-päästöjä 21 tonnia.

Kestävästi hankittu ja riippumattomasti todennettu

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine vähentää päästöjä jopa 80 prosenttia puhtaassa muodossa ja koko elinkaaren ajan verrattuna fossiilisen lentopolttoaineen käyttöön, kun laskennassa on käytetty vakiintunutta elinkaariarviointia (life cycle assessment, LCA), kuten CORSIA-menetelmää. Polttoaine valmistetaan kestävästi hankituista, uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista

– Tällä ratkaisulla teemme todellisia ja suoria päästövähennyksiä helpommin saatavilla olevan SAF-polttoaineen käytön avulla. Samalla teemme liikematkustamisesta kestävämpää. Koska tuotanto- ja toimitusprosessi on riippumattoman ja sertifioidun ulkopuolisen toimijan tarkastama, päästövähennyksiä voidaan käyttää Tieteeseen perustuvat tavoitteet -aloitteen (Science Based Targets, SBTi) saavuttamiseen. Tämä varmistaa vaatimustenmukaisuuden ja vahvistaa päästövähennykset yritykselle, joka on investoinut SAF-polttoaineeseen, sanoo Nesteen Vice President Business Development, Renewable Aviation Jason Reichow.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi