Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Norwegianin matkustajamäärässä oli vahva kasvu heinäkuussa

Norwegianilla oli yli 2,2 miljoonaa matkustajaa heinäkuussa, mikä on korkein määrä matkustajia pandemian puhkeamisen jälkeen. Norwegian liikennöi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoistaan ja käyttöaste oli lähes 95 prosenttia, mikä on korkein käyttöaste moniin vuosiin.

Kuva: Norwegian

– Tämä on ollut loistava kesä Norwegianille. Heinäkuussa käyttöasteemme oli korkein moniin vuosiin ja liikennöimme lähes kaikki aikataulun mukaiset lentomme siitä huolimatta, että alalla on monia vaativia haasteita. Omistautuneet kollegamme, jotka asettavat asiakkaamme toimintamme ytimeen, ovat tehneet nämä tulokset mahdollisiksi, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegian lensi 2 206 424 matkustajaa heinäkuussa, kun heinäkuussa 2021 matkustajia oli 695 830. Käyttöaste oli heinäkuussa 94,5 prosenttia. Kapasiteetti (ASK) oli 3 322 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 3 139 miljoonaa istuinkilometriä, missä on kasvua 27 prosenttia kesäkuusta. Täsmällisyys, mitattuna lentojen määrällä, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 62,2 prosenttia heinäkuussa. Kuitenkin jopa 93 prosenttia kaikista lennoista saapui aikataulussa tai enintään tunnin myöhässä. Heinäkuussa Norwegian liikennöi 70 lentokonetta ja lensi 99,7 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista.

Norwegian solmi heinäkuussa sopimuksen Widerøen ja Norse Atlantic Airwaysin kanssa. Sopimusten tavoitteena on luoda lipunmyyntiyhteistyö ja yksinkertaistaa matkustamista asiakkaillemme.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi