Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suomen ensimmäinen raskas Volvo sähkökuorma-auto toimitetaan Storemen Logisticsille

Storemen Logisticsin katse on tiiviisti vihreässä tulevaisuudessa. Yritys otti reilu vuosi sitten käyttöön Suomen ensimmäisen sarjavalmisteisen täyssähköisen Volvo jakeluauton ja alkuvuonna se alkaa liikennöidä ensimmäisellä Suomeen toimitettavalla raskaalla Volvo sähkökuorma-autolla.

Storemen Logisticsille toimitetaan alkuvuonna 2023 Suomen ensimmäinen raskas, kokonaispainoltaan 44 tonnin Volvo sähkökuorma-auto.

Sopimuskuljetuksia hoitavan Storemen Logisticsin toiminnassa vihreät arvot näkyvät konkreettisina tekoina. Yrityksen kalustosta yli 30 % on sähkö- ja kaasukuorma-autoja. Toiminta on jo nyt hiilineutraalia ja tavoitteena on fossiilivapaus vuoteen 2030 mennessä.   

”Meillä on ollut käytössä viime syksystä lähtien Volvon täyssähköinen jakeluauto ja kokemukset siitä ovat olleet hyvin positiivisia. Kuljettajat, jotka sillä ovat ajaneet, eivät enää haluaisi siirtyä takaisin polttomoottoriautoon”, Storemen Logisticsin toimitusjohtaja Jari Jokinen kertoo.

”Olemme erittäin iloisia kumppanuudestamme Storemen Logisticsin kanssa. Yhdessä voimme osoittaa, että sähkökuorma-autot ovat toteuttamiskelpoinen ratkaisu jo tänään. Uskon, että tämä rohkaisee monia muita asiakkaita ottamaan ensimmäisen askeleen omalla matkallaan kohti sähköisiä kuljetusratkaisuja”, Volvon Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund kertoo.  

Alkuvuoden 2023 aikana Storemen Logisticsille luovutettava raskas, kokonaispainoltaan 44 tonnin Volvo FM 4×2 -täyssähkökuorma-auto tulee liikennöimään Uudenmaan alueella. Se kuljettaa tavaraa terminaalilta keskusliikkeisiin kahdessa vuorossa. Autoa ladataan sekä yön aikana terminaalilla että vuorojen välissä.  

Sähkökuorma-autot mahdollistavat operoinnin paikallispäästöttömästi ilman meluhaittoja. Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset luovat myös kuljetusyrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

”Storemen Logistics on yksi Suomen johtavista ympäristö- ja vastuullisuusasiat huomioon ottavista kuljetusyrityksistä. Meillä on takana pitkä kumppanuus Volvo Trucksin kanssa ja näemme, että Volvo pystyy tukemaan meitä parhaiten matkalla kohti fossiilittomuustavoitteitamme. Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset näkyvät jo tarjouspyynnöissä ja ensimmäiset asiakkaat ovat alkaneet vaatia ympäristöystävällisempiä kuljetuksia”, Jari Jokinen sanoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi