Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi DS 3: taidokkaasti hienostunut

Uusi DS 3 esitellään Pariisin muotiviikkojen yhteydessä. DS Automobiles on Fédération de la Haute Couture et de la Mode -järjestön pitkäaikainen kumppani, minkä takia DS valitsi juuri tämän tapahtuman DS 3:n julkistusajankohdaksi.

Luokkansa mittatikku muotoilun, teknologian ja sähköistymisen saralla, DS 3 Crossback muuttuu nyt uudeksi DS 3:ksi. Sen muotoilu on aiempaa terävämpää aerodynaamisempaa. Lisäksi tarjolla on kiinnostava ja houkutteleva mallisto, uutta teknologiaa sekä täysin uusi voimalinja täyssähkömalliin. Uusi DS 3 erottuu todella kilpailijoistaan.

Viettelyksen voima: Uusi keula, hienostunut takaosa ja eksklusiivisia värejä

Uusi DS 3 näyttää rohkeutensa erottuvan muotoilun ansiosta. Muotoilu koostuu linjojen ja paljouden tasapainosta. Selkeimmät muutokst löytyvät keulasta: uusi ilme tuo mukanaan dynaamisuutta ja jämäkkyyden tunnetta pitäen silti yllä eleganttisuuden.

Muun DS Automobilesin malliston muotoilukieltä on sovellettu DS 3:een uudella maskilla, joka on aiempaa leveämpi. Maskin väreiksi on saatavilla joko kiiltomustat tai kromiset  timanttikärjet mallista riippuen. Tunnistettavia DS WINGS -koristeita on muutettu hieman maskin ja ajovalojen välissä.

Uudet vakiona tulevat LED-ajovalot tuovat DS 3:n keulailmeeseen terävyyttä kolmen erillisen valomoduulin avulla, jotka ovat väriltään matan kromiset. Lisävarusteena saatavana on DS MATRIX LED VISION -matriisivalot, joissa valokuviota säädetään älykkäästi. Uudet päiväajovalot pitävät sisällään kaksi pystysuuntaista LED-viivaa auton kummallakin puolella: ne tekevät autosta erottuvamman, leventävät keulailmettä ja tuovat auton lähemmäs DS Automobilesin  nykyistä muotokieltä.   

Uusi DS 3 on kehittynyt niin tyylillisesti kuin teknisesti. Uusi takaspoileri ja maski ovat muotoiltu uusiksi, jotta auto olisi aiempaa aerodynaamisempi. Alempaa ilmanottoaukkoa kehystävä ilmanohjain on osoitus uudesta energiatehokkuudesta.

Auton profiili pitää erottuvan ilmeen. Se tasapainoilee rohkean muotoilun ja teknisen ammattitaidon välillä mm. hainevä-tunnuksella, koriin vetäytyvillä ovenkahvoilla ja näkymättömillä ikkunantiivisteillä.

Auton takana valoja ja takaluukkua on korostettu arvokkaasti lakkamustalla koristelistalla. Samoin kuin DS 7 -mallissa,  ”DS Automobiles” -teksti tuodaan esille ainutlaatuisen tekniikan avulla: ruostumattomasta teräksestä tehdyt kiillotetut kirjaimet on aseteltu yksi kerrallaan auton takapaneeliin.

Vanteissa käytetään täysin uutta designia taloudellisuuden parantamiseksi. Tarjolla joko 17- tai 18-tuumaisina, vanteet on jaettu eri teemoihin ja väreihin. E-Tense täyssähkömallissa tarjotaan uusia 18-tuumaisia TOULOUSE-vanteita, joissa hyödynetään korkeita ja kapeita A+-luokan renkaita.

Uusi DS 3 on tarjolla seitsemällä eri korivärillä. Tarjolla on kaksi uutta helmiäisväriä: DS 3:lle eksklusiivinen kolmikerroksinen Diva Red ja Lacquered Grey. Ennestään tuttuja värejä ovat Crystal Pearl, Platinum Grey, Artense Grey, Perla Nera Black ja Polar White. Jos haluaa tehdä autostaan kaksivärisen, onnistuu se Perla Black- tai uudella Carat Grey -kattoväreillä.

Matkustamo, jonka inspiraatio juontaa ranskalaisen luksuksen tähdistä

DS Automobilesin suunnittelutiimi osoittaa korkeaa ammattitaitoa, joka on löydettävissä jokaisesta DS:n mallista. Uusi DS 3 saa inspiraationsa ranskalaisesta luksusosaamisesta – näin syntyy auton matkustamon ainutlaatuinen tunnelma.

Materiaalit on valittu erinomaisuuden, innovaation ja kestävyyden ajamina.

Nappanahkaverhoilu yhdistettynä kuluneeseen Art Leather -viimeistelyyn, Alcantaraan sekä yksityiskohtiin, kuten helmiäistikkaus tai Clous de Paris -korostus, osoittavat DS Automobilesin autojen ohjaamoiden ainutlaatuisuuden. Tämä yrityksen DNA:n syvälle upotettu yksityiskohtien tarkkuus löytyy myös DS 3:n matkustamosta ja on selkeä erottautumistekijä.

Kuljettajan ajoasento on muuttunut uuden ohjauspyörän myötä, lisäksi ajoavustimien sekä tietoviihdejärjestelmän säätimet on sijoitettu uudelleen. Uusi 10,3-tuumainen teräväpiirtonäyttö on nyt vakiona, samoin uusi DS IRIS -tietoviihdejärjestelmä.

Uuden DS 3:n istuimissa on tyyliä ja teknologiaa, jotka luovat kauneutta ja hyvinvointia. Istuimet ovat tyköistuvia ja päällystetty tiheällä vaahtomuovilla, mikä mahdollistaa luokan kärjessä olevan istumamukavuuden. Etuistuimet voidaan lämmittää, niihin on tarjolla hierontatoiminto sekä useaan suuntaan säätyvä ristiseläntuen säätö.

Malliston huipulla OPERA-varustetaso tarjoaa Basalt Black -nappanahkasisustuksen, joka on saanut inspiraationsa rannekellojen hihnoista – luonteikasta mutta silti modernia.

RIVOLI-taso tarjoaa Basalt Black -nahkasisustuksen, joissa on eräänlainen suomukuvio. Tarjolla on myös Pebble Grey -verhoilu, jossa on nappanahkaa ja kangasta.

Performance Line -tasossa istuimet, kojelauta ja ovipaneelit on päällystetty Alcantaralla. Lisävarusteena on saatavana Basalt Black -nahkasisustus.

Tarjolla Suomessa vain täyssähköisenä ja uudella tekniikalla

DS 3 E-TENSE saa kokonaan uuden sähkömoottorin, alennusvaihteen ja täysin uuden akuston – näin ollen toimintamatka ja teho kasvavat aiemmasta.

Uusi hybridisynkronimoottori (HSM) hyötyy Formule E:stä saadulla tietotaidolla, etenkin taloudellisuuden ja hyötysuhteen osalta. Sähkömoottorin teho on 115 kW (156 hv) ja suurin vääntö 260 Nm. Sähkövoimalinjan käyttöjännite on 400 V.

Täysin uusi akusto on kapasiteetiltaan 54 kWh (50,8 kWh netto). Sähkövoimalinjassa on nestekiertoinen lämmönsäätö sekä lämpöpumppu, mitkä mahdollistavat nopean pikalatauksen ja paremman toimintamatkan. DC-pikalatauksessa maksimiteho on 100 kW , jolloin varaustason 0–80 % lataus onnistuu 25 minuutissa. Lisäksi auton sisäinen laturi on kolmivaiheinen ja tukee 11 kW:n AC-latausta: tällöin akku voidaan ladata tyhjästä täyteen 5 tunnissa.

Akkuarkkitehtuuria on parannettu. Siinä on aiempaa parempi energiatiheys. Akku on myös erittäin kompakti: se on jaettu etu- ja takaistuimien alle sekä keskitunneliin. Käyettävyys ja ajoasento on täysin identtinen muiden voimalinjavaihtoehtojen kanssa. Akun törmäyssuoja ylittää tiukimmatkin turvavaatimukset.

DS 3 E-TENSE voi kulkea täydellä akullisella jopa 402 kilometriä WLTP-syklin mukaisesti. Kulutus on tällöin todella alhainen 12,6 kWh/100 km. Kaupunkiajossa toimintamatka on jopa yli 500 kilometriä.

Tämä kaikki on mahdollista sähkömoottorin erinomaisen energiatehokkuuden, tehokkaan rekuperaation, lämpöpumpun ja esilämmituksen ansiosta. Myös vähän kuluttavat LED-ajovalot, aerodynamiikan optimointi auton keulassa, maavaran laskeminen 10 millimetrillä ja taloudellisten renkaiden käyttäminen edesauttaa DS 3 E-TENSEn taloudellisuutta. Auton ilmanvastus on parantunu jopa 7,6 prosenttia.

Täynnä teknologiaa

Uuteen DS 3:een tuodaan uusi DS IRIS -tietoviihdejärjestelmä, jokä toimii ison 10,3-tuumaisen kosketusnäytön kautta. Järjestelmän erityisominaisuutena on, että käyttäjä voi personoida keskinäytön ja kuljettajan digitaalisen mittariston näkymät mieleisekseen. Turvallista ajamista tukee kuljettajan näkökenttään oleelliset tiedot projisoiva hud-näyttö.

Keskinäytön näkymä voidaan jakaa 12 personoitavaan neliökuvakkeeseen ja lisäksi tarjolla on erikokoisia widget-sovelluksia. Kuljettajan digimittriston näkymä on jaettu kahteen osaan, jotka molemmat voidaan personoida mieleiseksi. Puhelimen heijastustoiminto on nyt langaton.

Isolta keskinäytöltä katsottavissa oleva VISIO PARK 2 auttaa uuden DS 3:n kuljettajaa 360-asteisella kameranäkymällä, jonka kuvaa tulee erittäin tarkoista teräväpiirtokameroista. Vakiona tulee lisäksi kattavasti ajoavustimia: kaistallapitoavustin, liikennemerkkien tunnistus ja hätäjarrutustoiminto.

Uuden LED-valoilla toteutetun keulailmeen lisäksi lisävarusteena DS 3:een on saatavilla DS MATRIX LED VISION -matriisikaukovalot. Järjestelmän valokeila muokkautuu automaattisesti ympäristön mukaan ja mahdollistaa ajamisen pimeällä ns. ”kaukovalot koko ajan päällä” ilman, että vastaantulijat häikäistyvät.

Yhdistettävyyspalveluita koko DS 3 -mallistoon

Ilmaisen MyDS-sovelluksen avulla voi lukita ja avata ovet, laittaa ajovalot päälle, tarkistaa ajoakun varaustilan ja hallinoida sen latausaikataulua. Lisäksi sovelluksessa on mahdollisuus ajastaa sisätilojen lämmitys tai viilennys ennalta päälle. MyDS -sovellus tukee myös Send2Nav -toimintoa, joka mahdollistaa kohteiden etsimisen ja lähettämisen suoraan auton navigaattoriin puhelisovelluksen avulla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi