Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi elämä käytöstäsi poistuville IT-laitteille – Circulate Electronicsin käyttö on helppoa ja vaivatonta

Suomalainen IT-laitteiden markkinapaikka Circulate Electronics antaa uuden elämän yrityskäytöstä poistuneelle laitteistollesi. Haaga-Helian luotsaaman hankkeen partnerit ovat luotettavia ja markkinoiden tunnetuimpia käytetyn IT-elektroniikan jälleenmyyjiä.

Yhä useammat suomalaiset yritykset ovat heränneet kiertotalouteen. Usein ongelmaksi muodostuu kuitenkin kierrättämisen vaikeus. Sen vuoksi vanhat mutta toimivat laitteet saattavat helposti jäädä toimistokaappien nurkkiin pölyttymään. Pahimmassa tapauksessa ne kärrätään suoraan kaatopaikalle.

Suomalaisen Fiare Solutions Oy:n luoma Circulate Electronics on IT-laitteiden markkina-alusta, joka pyrkii lisäämän kiertotaloutta tekemällä yritysten käytöstä poistuneiden IT-laitteiden kierrättämisestä mahdollisimman helppoa ja vaivatonta välittämällä laitteet suoraan yritykseltä toiselle.

Circulate Electronics hoitaa kaupat puolestasi toimittamalla tiedot tarpeettomiksi käyneistä laitteista alustalla toimiville huoltoyrityksille. Tiedot saatuaan huoltoyritykset lähettävät laitteistasi tarjouksen suoraan sinulle, jotta kaikki kävisi mahdollisimman kätevästi.

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen huoltoyritykset tekevät laitteistolle tietoturvallisen tyhjentämisen, mahdollisen huollon sekä tietystikin käyttöjärjestelmän uudelleen asentamisen.

Lopuksi laitteet myydään yritysasiakkaille Tällä tavoin sinulle höydyttömäksi käyneet tietotekniikkalaitteet saavat uuden elämän. Samalla tuet pieniä kasvuyrityksiä ja startupeja, jotka eivät pysty investoimaan uuteen ja kalliiseen IT-laitteistoon.

Kaksikymmentä vuotta vastuullisuutta

Yli kaksikymmentä vuotta toiminut suomalainen Teraset Finland Oy on yksi Circulate Electronicsin monista huoltoyrityksistä. Terasetin toimitusjohtaja Seppo Jylhäahon mukaan yritys on perustamisestaan saakka toiminut vastuullisesti tarjoamalla myyntiin niin kunnostettuja tietokoneita kuin varaosiakin.

Jylhäaho kertoo olevansa huolissaan luonnonvarojen riittävyydestä, jonka vuoksi hän näkee IT-laitteiden elinkaaren pidentämisen paitsi ympäristötekona myös yleishyödyllisenä asiana.

— Yhden tietokoneen valmistaminen kuluttaa karkeasti virtahevon painon verran luonnonvaroja. Tietokoneen valmistaminen tuottaa myös selvästi suurimman osan sen hiilijalanjäljestä. Toisin sanoen tietokoneen käyttämisen hiilijalanjälki on pienempi kuin sen valmistamisen, hän toteaa.

Teraset on tunnettu dataturvallisuudestaan. Jylhäaho muistuttaakin, että tietoturvan hoitamiseen on käytössä useita eri vaihtoehtoja aina datan ylikirjoittamisesta kovalevyn murskaamiseen.

Riskejä vältetään toimivalla logistiikalla, nopealla kiertokululla ja täsmällisellä toiminnalla. Datan kriittisyyden arviointi on tärkeää, jotta toimenpiteet ovat oikein mitoitettuja. Terasetin asiakaskuntaan kuuluu niin pankkeja kuin vakuutus- ja pörssiyhtiöitäkin.

Lisää tietoa aiheesta

Circular Economy Digital Marketplace -kiertotaloushankkeessa ovat mukana Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut, Inrego, LapTech, mcare, Teraset Finland sekä markkinapaikan luonnista ja ylläpidosta vastaava Fiare Solutions.

Hankkeen rahoittajana toimii Uudenmaanliitto.

Jos haluat osallistua Circular Economy Digital Marketplace -hankkeen pilottijaksoon, niin ota yhteyttä Haaga-Helia ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Sami Nykteriin tai Fiare Solutions Oy:n toimitusjohta Kirsi Johanssoniin.

Lisää tietoa Circulate Electronics -markkinapaikasta löydät verkkosivuiltamme osoitteesta: https://circulate-electronics.com/

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi