Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi täysin sähköinen MINI testeissä lumella ja jäällä

Uusi täyssähköinen MINI on nyt testauksessa Lapin talvimaisemissa hienosäätöjä varten. Kolmiovinen versio on lähtölaukaus MINIn viidenteen mallisukupolveen.

MINIn uusi täyssähköinen malli on nyt ajodynamiikkatesteissä BMW:n talvitestikeskuksessa Ruotsin Arjeplogissa. Testit ovat tärkeä kehitysvaihe ennen sarjatuotantoa. Prototyypin sähköinen voimansiirto, suurjänniteakku, tehoelektroniikka ja lataustekniikka ovat jo hyvin lähellä valmista reilusti alle nollan asteen lämpötiloissakin. Lumiset tiet ja jään peittämät järvet ovat täydellisiä testialustoja moottorin, ohjauksen ja alustan tarkistuksiin ja hienosäätöön.

Testattava kolmiovinen uutuus on MINI-perheen viidennen sukupolven ensimmäinen malli. Täyssähköiseen ajonautintoon suunnitellun ajoneuvokonseptin ansiosta se on MINImäisen ketterä, sisustus on tilava luovan tilankäytön vuoksi ja auton hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni.

Uutta MINIä täydentää myyntimenestyjä MINI Countrymanin seuraaja, josta tarjotaan myös täyssähköistä versiota. Vuonna 2022 MINI esittelee myös uuden konseptin tulevasta crossover-mallista.

”MINI on matkalla kohti täysin sähköistä tulevaisuutta. Ikoniset kolmioviset MINIt maksimoivat kokemuksen sähköistetystä karting-ajamisen tunteesta. Ne yhdistävät digitalisaation, selkeän kestävyyden ja minimaalisen jalanjäljen”, sanoo Tina Jarlerud, MINIn Pohjois-Euroopan johtaja.

Uusi kolmiovinen MINI rakentuu kaupunkiajon ilon konseptille, joka on ollut menestysresepti jo yli 60 vuoden ajan. Jatkossa reseptiä toteutetaan entistäkin puhtaammin ja kestävämmin, mikä näkyy klassisen rungon suunnittelussa. Sähköistys antaa suunnittelijoille mahdollisuuden ajatella muotoilua täysin uusiksi MINIlle tyypilliseen ikoniseen tyylin ja keskittyä yksityiskohtien rikkauteen sekä perinteen ja innovaatioiden vaalimiseen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi