Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Valtatie 15 avataan liikenteelle Kotkassa syyskuun puolivälissä

Väyläviraston vt 15 Paimenportin eritasoliittymä -hankkeessa Kotkassa rakennustyöt ovat edenneet ja valtatie 15 voidaan avata liikenteelle syyskuun puolivälin tienoilla. Liikenteen siirtyminen kiertotieltä valtatie 15:lle tulee sujuvoittamaan liikennettä. Hankkeen rakennustyöt jatkuvat edelleen liikenteen siirtyessä uudelle väylälle.

Kotkassa valtatie 15:n rakennustyöt ovat edenneet ja liikenne voidaan siirtää Hyväntuulentielle syyskuun puolivälissä viikolla 37. Liikenteensiirto tapahtuu maanantain 12.9. ja tiistain 13.9. välisenä yönä. Liikennejärjestelyihin tulee muutoksia, kun liikenne ohjataan pois työnaikaiselta kiertoreitiltä takaisin Hyväntuulentielle. 

Liikenne ohjataan kiertoreitiltä takaisin Hyväntuulentielle

Väyläviraston vt 15 Paimenportin eritasoliittymä -hankkeen rakennustyöt ovat tuoneet väliaikaisia muutoksia liikennereitteihin Kotkassa. Aikaisemmin Hyväntuulentieltä kiertoreitille ohjattu liikenne ohjataan nyt takaisin Hyväntuulentielle. Hyväntuulen-, Langinkosken- ja Jylpyntien risteyksen kohdalla oleva liikennevaloliittymä palautuu ennalleen tilanteeseen, jossa se oli ennen kiertotiejärjestelyjen käyttöönottoa.

Pohjoisesta etelään päin tullessa Hyväntuulentieltä ei pääse enää kääntymään Langinkoskentielle, jonne aikaisempi kiertoliikenne ohjattiin. Metsolan risteyksessä rakennustöiden ajan ollut väliaikainen kiertoliittymä poistuu käytöstä ja tilalle palautuu aiempi Langinkoskentien ja Kotkantien välinen liikennevaloristeys. Liikennettä ei siis enää ohjata Langinkoskentieltä Metsolan kiertoliittymän kautta Kotkantielle.

Liikenne kulkee Langinkoskentien kohdalla pohjoisesta tullessa vain etelään päin Hyväntuulentietä pitkin. Pohjoisesta etelään päin kulkeva liikenne ei siis pääse kääntymään risteyksestä Jylpyntien tai Langinkoskentien suuntaan. Etelästä kohti pohjoista tullessa Hyväntuulentieltä voi kääntyä Jylpyntielle ja Langinkoskentielle kuten aikaisemminkin.  

”Liikenteensiirto pois kiertotieltä valtatie 15:lle tulee sujuvoittamaan liikennettä. Uuden väylän käyttöönotolla saamme myös raskaan liikenteen pois katuverkosta ja ruuhkia vähennettyä”, kommentoi projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

Hankkeen rakennustöiden ajan kulkenut ramppi Liitulahdentieltä Hyväntuulentielle poistetaan käytöstä uuden väylän käyttöönoton yhteydessä. Liikenteensiirrolla Hyväntuulentielle ei ole vaikutusta jalankulkijoihin tai pyöräilijöihin.

Hankkeen rakennustyöt jatkuvat edelleen

Paimenportin hankkeen rakennustyöt jatkuvat yhä. Hankkeen aikana rakennetut uudet valtatielle liittyvät rampit pysyvät vielä suljettuina liikenteeltä. Uusien väylien ja ramppien käyttöönotoista tiedotetaan myöhemmin niiden ollessa ajankohtaisia.

”Jatkamme edelleen hankkeen rakennustöitä. Valtatie 15:n avautuessa liikenteelle rakentaminen jatkuu yhä liikenteen seassa. Pyydämme tienkäyttäjiä huomioimaan tämän”, kertoo työmaapäällikkö Antero Lehtinen GRK Infra Oy:stä.

Kokonaisuudessaan hankkeen on tarkoitus valmistua kesään 2023 mennessä.

Uuden väylän käyttöönoton vaikutus joukkoliikenteen linjaan 1M

Joukkoliikenteen kannalta uuden valtatie 15:n avaamisella on vaikutusta moottoritietä kulkevan Kotka−Hamina-reitin nopean linjan 1M osalta. Linja on käyttänyt aikaisemmin nyt käytöstä poistuvaa ramppia Liitulahdentieltä Hyväntuulentielle. Linja 1M siirtyy syyskuun loppuun asti kulkemaan Keskussairaalan ja Kotkansaaren välillä samaa reittiä kuin muu paikallisliikenne eli reitti kulkee Lainekadun alikulun kautta Hovinsaarelle. Kotkan seudun liikenteen nettisivuilla tiedotetaan myöhemmin linjan 1M reitistä lokakuun alusta 2022 lähtien.

Kotkan seudun joukkoliikenteen nettisivut: www.jonnejaminne.fi www.kotkanaikataulut.fi

Käytössä olevat reitit liikenteen siirtyessä käyttämään valtatie 15:ttä. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi