Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Voi Technology kasvatti liikevaihtoaan 140 prosentilla lisääntyneen kysynnän ansiosta

Sähköpotkulautayhtiö Voi Technology on kertonut vuoden 2021 tuloksensa. Voi Technology kasvatti liikevaihtoaan 140 prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Kasvua selittää kysynnän huomattava vahvistuminen sekä Voin toiminnan ja palveluiden laajentuminen Euroopassa.

Yhtiö investoi viime vuonna voimakkaasti sähköpotkulautojen turvaominaisuuksien ja pysäköintiratkaisujen parantamiseen sekä omaan teknologia- ja tietoalustaan. Yhtiö on myös sähköpotkulautojen Euroopan markkinajohtaja. Yhtiö ilmoitti koko vuoden liiketuloksen parantuneen ja EBITDA:n (käyttökate) olleen positiivinen sekä kaupunki- että maatasolla. 

– Uuden toimialan rakentaminen vaatii sekä aikaa että aineellisia investointeja. Vuosi 2021 oli läpimurtovuosi, jolloin jatkoimme investointeja mikroliikkuvuuden pitkäjänteiseen rakentamiseen kaikkialla Euroopassa. Tämä oli vasta kolmas kokonainen toimintavuotemme, ja kysyntä oli ennätyksellistä kaupungeissamme, Voi Technologyn talous- ja varatoimitusjohtaja Mathias Hermansson kertoo. 

Voi on laajentanut toimintaansa jo yli 100 kaupunkiin Euroopassa. Suomessa viimeisimpinä kaupunkeina mukaan ovat tulleet Lahti, Oulu, Jyväskylä ja Vaasa. Voin sähköpotkulaudoilla kuljettiin viime vuonna yli 60 miljoonaa matkaa, mikä on tähän mennessä kaikkien aikojen ennätys. 

– Vaikka olemme tyytyväisiä lukuihin, on otettava huomioon, että tämän vuoden isot investoinnit palveluun, teknologia- ja data-alustoihin sekä erityisesti pysäköintiratkaisuihin ovat tarkoittaneet myös suurempaa nettotappiota. Olemme muokanneet palveluitamme vastaamaan kunkin kaupungin olosuhteita, parantaneet sähköpotkulautojen turvallisuutta ja optimoineet katu- ja varastotoimintojemme tehokkuutta, Hermansson kertoo. 

Voilla uskotaan, että alalla tullaan näkemään tulevaisuudessa ravistelua, josta on hyötyä toimijoille sekä toimialalle.  

– Kun ympäristö muuttuu, niin muutumme myös me. Vuoden 2022 aikana painopisteemme on siirtynyt kasvun ja laajentumisen priorisoinnista konsernin EBITDA-kannattavuuteen, joka on toimialan toiminnan kassavirran mittari, Hermansson sanoo. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi