Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Bilteman aurinkopaneeliprojekti täydessä vauhdissa

Aurinkopaneelien asennusprojekti on Bilteman tuottoisin investointi. Samalla yritys ottaa tärkeän askeleen kohti kestävää kehitystä. Bilteman aurinkopaneelien asennus tavarataloihin ja varastoihin on käynnissä. Konsernin tavoitteena on asentaa yhteensä yli miljoona neliötä aurinkopaneeleja. Tällä hetkellä aurinkosähköjärjestelmä on asennettu ja kytketty jo 30 tavarataloon Pohjoismaissa, ja projekti jatkuu 4–5 myymälän viikkotahdilla.

Tänä vuonna Suomessa aurinkosähköaikaan on saatu asennettua viisi tavarataloa, ja ensi vuoden tavoitteena on yhteensä yhdeksän myymälää mukaan luettuna kaksi uutta toimipistettä, joita rakennetaan parhaillaan Kangasalle ja Hyvinkäälle.

Jokaisen aurinkopaneeliasennuksen myötä Biltema voi vähentää sähkökustannuksiaan merkittävästi. Sen ansiosta yritys voi jatkossakin pitää hintansa mahdollisimman alhaisina ja jatkaa laadukkaiden tuotteiden tarjoamista edulliseen hintaan.

Lisäksi kaikissa uusissa Biltema-tavarataloissa on maalämpö, ja myös vanhojen myymälöiden siirtämistä maalämpöön aletaan pilotoida Suomessa todennäköisesti ensi vuonna. Biltema-tavarataloissa ollaan myös siirtymässä LED-valojen käyttöön, ja tämä projekti on valmis Suomen myymälöiden osalta kuluvan vuoden loppuun mennessä. Maalämmön käyttö ja LED-valaistus ohjaavat osaltaan Biltemaa sen tavoitteeseen olla omavarainen sähkön suhteen, ja ne sekä aurinkosähköön siirtyminen luotsaavat koko konsernia kohti ilmastoneutraaliutta.

– Tällä projektilla osoitamme, että tuottavuus ja kestävä kehitys voivat kulkea käsi kädessä, sanoo Biltema Ruotsin varatoimitusjohtajana toimiva Adelina Voci.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi