Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Onko sinulla käytössä Suomi.fi-viestit? Ajoneuvoveroliput siirtyvät Suomi.fi-viesteihin marraskuussa 2023

Mikäli saat ajoneuvoverolipun vain paperisena ja sinulla on käytössä Suomi.fi-viestit, saat 1.11.2023 alkaen ajoneuvoverolipun ainoastaan Suomi.fi-viesteihin.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lähettää vuosittain noin 7,5 miljoonaa ajoneuvoverolippua. Näistä reilusti yli puolet lähetetään postitse, perinteisenä paperisena laskuna. ”Paperisten laskujen lähettäminen maksaa yhteiskunnalle vuosittain yli neljä miljoonaa euroa. Tavoitteena on saada mahdollisimman moni asiakkaista käyttämään sähköisiä palveluita, esimerkiksi e-laskua tai Suomi.fi-viestejä. Jokainen sähköisesti toimitettu ajoneuvoverolippu säästää paitsi kustannuksia, myös ympäristöä”, toteaa erityisasiantuntija Antti Mört.

Ajoneuvoverolipun lähettämisessä otetaan käyttöön Digi- ja väestötietoviraston tarjoama Suomi.fi-viestit 1.11.2023 alkaen. Tämän jälkeen ne asiakkaat, jotka ovat tähän saakka saaneet ajoneuvoveroliput perinteisenä paperipostina ja joilla on jo käytössä Suomi.fi-viestit, saavat ajoneuvoveroliput sekä muut ajoneuvoverotukseen liittyvät asiakirjat ainoastaan Suomi.fi-viesteihin. ”Ottamalla Suomi.fi-viestit käyttöön ennen marraskuun alkua, saat jatkossa automaattisesti ajoneuvoverolipun ja useiden muiden viranomaisten lähettämät postit sähköisenä”, Mört suosittelee.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

Tilaamalla ajoneuvolipun e-laskuna, verolippu toimitetaan Suomi.fi-viestien sijaan suoraan verkkopankkiin. ”E-lasku on ehdottomasti mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero. Kaikki tiedot ovat laskussa valmiina, joten sinun tarvitsee vain tarkistaa ja hyväksyä se”, ohjeistaa Mört.

Saat e-laskun käyttöösi tekemällä e-laskusopimuksen verkkopankissasi. Sitä varten tarvitset ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksen. Asiakastunnus on merkitty ajoneuvoverolippuun, ja voit tarkistaa sen myös Traficomin Liikenteen oma asiointi -palvelusta (Omat tiedot).

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi