Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sähköistetyn CUPRA Terramar SUV:n valmistus alkaa vuonna 2024

CUPRA paljasti ensimmäisen sähköistetyn SUV-mallin, CUPRA Terramarin, Audin Unkarin tehtaan 200 työntekijälle. Tehdas tulee valmistamaan uutta mallia rinnakkain Audin mallien kanssa. Tilaisuudessa tehtaan johto ja kutsuvieraat pääsivät näkemään ensisilmäyksen autosta. Lähempää tarkastelua tekivät myös tehtaan työntekijät, jotka itse tulevat valmistamaan autoa tehtaalla vuodesta 2024 eteenpäin.

CUPRA Terramar on paljastettu Unkarin tehtaan työntekijöille, (kuvassa oikealta) Wayne Griffiths ja Alfons Dintner

”Olemme kapinallisia, joilla on hieno visio ja epätavallinen tapa ajatella, ja teemme yhdessä suuria asioita. Tämä malli yhdistää tunteen, trendikkyyden ja urheilullisuuden sähköistymiseen, ja samalla vie meitä kohti SUV-markkinaa, yhtä Euroopan nopeimmin kasvava segmenttiä,” sanoi CUPRAn toimitusjohtaja Wayne Griffiths.

Auton paljastuksen jälkeen ja nähdessään työntekijöiden upean reaktion, CUPRAn toimitusjohtaja toivotti heidät heti tervetulleeksi CUPRA Tribe -jäseniksi. ”Yhdessä teidän kanssanne, CUPRA Tribe Audi Unkari, me tulemme valmistamaan tätä ainutlaatuista autoa, joka edustaa täydellisesti CUPRAn DNA:ta.

Tiimityötä ja inspiroiva tulevaisuus

CUPRA Terramarin valmistus Györin tehtaalla on tapa laajentaa vahvaa yhteistyösuhdetta SEAT S.A.:n ja Audin välillä”, sanoi Griffiths. Tämä on myös uusi esimerkki synergioista Volkswagen-konsernin eri merkkien kesken. Audin Unkarin tehdas valmistaa jo nyt moottoreita Formentor VZ5 -malliin, CUPRAn menestysmallin viisisylinteristä versiota. Formentoria, jota toimitettiin asiakkaille vuonna 2022 yli 80 000 kappaletta, valmistetaan SEATin tehtaalla Martorellissa, samassa tehtaassa, jossa myös Audi A1 -mallia valmistetaan.

Audin Unkarin tehtaan johtaja Alfons Dintner puolestaan kuvaili CUPRA Terramaria ”inspiroivaksi malliksi – vaikuttava tulevaisuuden malli, jonka saamme valmistaa tehtaallamme”. Tältä osin Dintner myös omisti muutaman sanan CUPRAlle ja korosti perinpohjaista valmistutumista auton tuotantoon: ”Viemme CUPRA Terramarin kaduille korkealaatuisena”

Uuden aikakauden sankari

Urheilullinen ja tunteisiin vetoava CUPRA Terramar on brändin ensimmäinen sähköistetty SUV-malli, joka ottaa paikkansa yhdessä Euroopan kukoistavimmassa segmentissä. Auto on 4,5 metriä pitkä, ja se yhdistää rohkeat mittasuhteet ja huomiota herättävät CUPRA DNA:n mukaiset muotoiluelementit, mm. pitkä konepelti ja terävä etuosa, joka edustaa voittamisen asennetta.

Auton lanseeraus on suunniteltu vuodelle 2024, jolloin uusi sankari tulee saataville sekä polttomoottoriversiona että uuden sukupolven ladattavana hybridiversiona, jonka toimintamatka sähköllä on jopa 100 kilometriä. Auton nimi on kunnianosoitus Terramarin kaupungille, joka sijaitsee Sitgesissä (Espanjassa), paikalle, jossa brändin matka alkoi lähes viisi vuotta sitten. Uusi malli on osa vuoteen 2025 asti tähtäävää CUPRAn sähköistymisstrategiaa, yhdessä kahden muun uuden automallin kanssa – CUPRA UrbanRebelin ja CUPRA Tavascanin.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi