Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Saka investoi uuteen logistiikkakeskukseen Tuusulaan. Se työllistää tulevaisuudessa jopa 100 henkeä

Käytettyjä autoja 24 paikkakunnalla myyvä Saka avasi Tuusulassa sijaitsevan uuden logistiikkakeskuksen syyskuussa 2023. Logistiikkakeskus on yhtiön historian merkittävin toimitilainvestointi. Sisäpinta-alaa rakennuksella on useampi tuhat neliötä ja piha-aluetta yli 2 hehtaaria. Avajaiset pidettiin syyskuun lopussa kun aiemmin Vantaalla sijainneen keskuksen autot siirrettiin Tuusulaan.

Sisäpinta-alaa rakennuksella on useampi tuhat neliötä ja piha-aluetta yli 2 hehtaaria. Avajaiset pidettiin syyskuun lopussa kun aiemmin Vantaalla sijainneen keskuksen autot siirrettiin Tuusulaan.

“Kokoluokka ja toiminnallisuudet aiempaan logistiikkakeskukseemme nähden kolminkertaistuvat investoinnin myötä”, toteaa Sakan ostojohtaja Juha Ravantti.

“Pihalle mahtuu lähes tuhat autoa ja tarvittaessa pystymme hyödyntämään myös sisätiloja autojen varastoinnin osalta. Erityisesti talviaikaan on syytä kiinnittää huomiota, että autot ovat asianmukaisessa kunnossa ennen tarkastusta, kuvausta ja siirtoa muihin toimipisteisiin”, hän jatkaa.

Uusi logistiikkakeskus tulee alussa työllistämään noin 30 henkeä, kun samassa yhteydessä Sakan etämyyntitiimi siirtyi Helsingin Pitäjänmäestä uuteen logistiikkakeskukseen. Logistiikan sekä autojen mallinnustoiminnan ja etämyynnin lisäksi keskuksessa toiminnan tehokkuutta lisäävät autojen pesupalvelu ja katsastuskeskus.

“Tulemme ohjaamaan tuontiautoliikenteen kokonaisuudessaan tänne, jonka myötä tehostamme koko toimitusketjua aina hankinnasta myyntiin. Kaikkien toimintojen ollessa saman katon alla myös toiminta ja seurattavuus helpottuu”, Ravantti kertoo.

“Keskeinen sijainti ja toiminnan kehittäminen mahdollistavat myös muiden palveluiden lisäämisen logistiikkakeskukseen. Tulevaisuudessa logistiikkakeskus tulee työllistämään lähes 100 henkeä”, hän ennustaa.

Autojen ostaminen etänä alkoi yleistymään koronavuosien aikana ja siitä on tullut hyvin tavanomainen toimintamalli autokaupassa. Sakalla jo lähes puolet autoista toimitetaan toiseen toimipisteeseen tai suoraan asiakkaan kotiovelle. Autojen ollessa laadukkaasti kuvattuna ja selkeästi esiteltynä nettisivuilla, asiakkaan on helppo aloittaa ostaminen näkemättä autoa. 

”Etäostamisen yleistymisestä huolimatta moni haluaa kuitenkin kokea auton konkreettisesti, ja tulemmekin todennäköisesti jollain aikataululla avaamaan ajanvarauksellisen showroomin asiakkaillemme keskuksen tiloihin”, Ravantti mainitsee.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi