Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

STIHL ostaa puutarhatekniikkayhtiö Mogatecin

STIHL perheyrityksestä tulee puutarhatekniikkayhtiö Mogatecin enemmistöomistaja. Yhtiöillä on pitkä perinne tiiviistä yhteistyöstä, jota vahvistetaan nyt entisestään.

Ilmakuva Mogatechin tiloista.

– Olemme iloisia siitä, että Mogatec on virallisesti osa STIHL perhettä lähes 30 vuoden yhteistyön jälkeen. Mogatecin asiantuntemus antaa STIHL konsernille mahdollisuuden syventää osaamistaan erityisesti akkuvalikoiman kehittämisessä ja valmistamisessa, sanoo Dr. Nikolas Stihl, Advisory Board ja Supervisory Board, STIHL.

STIHL on ostanut yhtiöstä 75,1 prosentin enemmistöosuuden, ja suunnittelee hankkivansa loput osakkeet vähitellen lähivuosina. Drebachissa, Saksassa, sijaitseva Mogatec on erikoistunut moderniin puutarhatekniikkaan. Hankinta perustuu näiden kahden yrityksen pitkään ja läheiseen suhteeseen. STIHL ja Mogatec kehittävät ja valmistavat yhdessä yksilöllisiä työkaluja asiakkaiden tilausten perusteella.

– Mogatecin työntekijöiden yhdistäminen STIHL perheeseen on looginen askel tiiviissä kumppanuudessamme. Tavoitteena on vahvistaa kansainvälistä tuotantoverkostoa ja edistää kasvua muun muassa Sachsenissa, Saksassa. Odotan innolla, että STIHL ja Mogatec jatkavat yhteistyötään, sanoo Martin Schwarz, valmistuksesta ja materiaaleista vastaava hallituksen jäsen, STIHL.

Moderniin puutarhatekniikkaan erikoistunut Mogatec perustettiin vuonna 1992. Yritys työllistää noin 430 työntekijää pääkonttorissaan Drebachissa, Saksassa. Yritys valmistaa komponentteja, joita käytetään vaihteistojen, kytkinlaitteiden, leikkuujärjestelmien sekä sähkö- ja akkukäyttöisten puutarhatyökalujen valmistuksessa. Mogatecin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 100 miljoonaa euroa.

– Yhtiöt ovat tehneet pitkään yhteistyötä ja niillä on suuri luottamus toisiinsa. Perheomisteisena globaalina markkinajohtajana STIHL edustaa arvoja, jotka ovat täysin linjassa meidän arvojemme kanssa. Tämä tarkoittaa, että Mogatec on erinomaisessa asemassa tulevaisuutta ajatellen, sanoo Erik Jachman, Mogatecin osakkeenomistaja.

Mogatecin toimitusjohtajat Tobias Wetzel ja Alexander Gränitz jatkavat itsenäisen yhtiön toiminnan johtamista. Heidän mukaansa STIHL konsernin omistajuus antaa mahdollisuuden parantaa Drebachin tehtaan toimintaa entisestään.

– STIHL konserniin liittyminen aloittaa uuden luvun Mogatecin 30-vuotisessa menestystarinassa. STIHL konsernin kaltaisen johtavan globaalin toimijan rinnalla toimiminen edistää Drebachin tehtaan toimintaa pitkällä aikavälillä, sanoo toimitusjohtaja Tobias Wetzel, Mogatec.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi