Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uuden auton hankinta mielessä? Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskuri auttaa päätöksenteossa

Mitä esimerkiksi ajaminen sähköautolla maksaa tai onko kaasuauto vähäpäästöinen? Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskurilla voi vertailla eri käyttövoimilla toimivien henkilöautojen elinkaaripäästöjä ja hintaa.

Suomen ilmastopaneelin tietoihin pohjautuvalla Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskurilla voi verrata eri käyttövoimilla toimivien uusien henkilöautojen aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä ja kustannuksia. 

Laskurilla voi käydä laskemassa ja vertailemassa eri käyttövoimilla toimivien henkilöautojen elinkaarisia kasvihuonekaasupäästöjä ja kustannuksia. ”Laskurissa voi määrittää muun muassa vuosittaiset ajokilometrit, valita vertailtavat autotyypit ja käyttövoimat sekä seurata, minkä suuruisiksi auton elinkaariset kasvihuonekaasupäästöt ja kustannukset muodostuvat valitun auton käytön aikana”, kertoo Traficomin asiantuntija Juulia Suikula.

Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskuri yhdistää hyvin moninaisen muuttujien joukon, jolla eri käyttövoimilla toimivien autojen päästö- ja kustannusvaikutuksia voidaan arvioida kansainvälisestikin vertaillen ainutlaatuisella tavalla.

Henkilöautojen päästö- ja kustannuslaskuri

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi