Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uuden sukupolven MINI Countryman vie sähköisiin seikkailuihin

Edeltäjäänsä suurempi ja täysin sähköinen MINI Countryman on pian valmis uusiin seikkailuihin, joita leimaa karting-tunnelma. Uutuusmallin tuotanto käynnistyy marraskuussa.

Ensimmäisen sukupolven MINI Countryman esiteltiin vuonna 2010, ja siitä tuli välittömästi menestys. Vuonna 2017 julkistettuun seuraavaan sukupolveen kuuluivat MINIn ensimmäiset lataushybridimallit. Uusimman, kolmannen sukupolven tuotanto alkaa ensi syksyllä ja nyt mukana on täyssähköinen malli ensimmäistä kertaa.

Uudet mitat ja versiot

Edelliseen sukupolveen verrattuna uusi malli on venynyt 13 senttimetriä, mikä nostaa kokonaispituuden 4 429 millimetriin. Korkeutta on edelliseen sukupolveen verrattuna kuusi senttimetriä enemmän eli 1613 millimetriä. Uusi MINI Countryman tarjoaakin aiempaa enemmän tilaa ja mukavuutta sekä seikkailuihin että arkipäivän ajoon.

Uusi sukupolvi on saatavana kahtena täysin sähköisenä versiona. Kaksivetoisen MINI Countryman E -mallin moottori on teholtaan 140 kW/191 hv ja nelivetoisen MINI Countryman SE ALL4 -mallin 230 kW/313 hv. Molempien mallien akkujen kapasiteetti on 64,7 kWh. Alustava arvio toimintamatkasta on noin 450 kilometriä.

Sukupolven vaihdoksessa myös materiaalinkäyttö on lähtenyt uusille poluille. Koristeelliset elementit ulko- ja sisätiloissa sekä kevytmetallivanteet koostuvat jopa 70-prosenttisesti uudelleenkäytetystä alumiinista. Kojelaudan, ohjauspyörän, auton katon ja lattian sekä lattiamattojen pinnat ovat kierrätetystä polyesteristä, joka on valmistettu PET-pulloista ja mattojen ylijäämäpaloista. Värikäs ja mukava vaihtoehto perinteisille materiaaleille vähentää hiilidioksidipäästöjä arvoketjussa jopa 85 prosenttia.

Täysin sähköinen ydinperhe

MINI on matkalla alkavaan täysin sähköiseen tulevaisuuteensa vuodesta 2030 eteenpäin. Sähköiseen ydinperheeseen tulevat muutaman lähivuoden aikana uuden sukupolven 3-ovinen MINI Cooper -malli, aivan uusi crossover-malli MINI Aceman pienten autojen segmentissä sekä uuden sukupolven MINI Countryman kompaktien autojen segmentissä.

Uuden sukupolven MINI Countrymanin tuotanto käynnistyy BMW-konsernin tehtaalla Leipzigissä marraskuussa – ensimmäistä kertaa MINI-autoja valmistetaan Saksassa.

Uudesta sukupolvesta on tulossa lisätietoja vielä ennen tuotannon aloittamista.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi