Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uudistunut IVECO Eurocargo tuo markkinoille uutta teknologiaa ja maakaasukoneet

Uusi Eurocargo edustaa historiallisen malliston tähän mennessä suurinta kehitysaskelta. Uudistettu digitaalinen ohjaamo, uusi ADAS, liitettävyyden mahdollistamat digitaaliset palvelut ja laajennetun CNG-valikoiman ympäristöystävällisyys tekevät Eurocargosta kuorma-autonkuljettajien suosikin. Se on huippuluokan resurssi mihin tahansa kuljetustoimintaan.

IVECO on alan johtaja vaihtoehtoisten polttoaineiden käytössä. Paineistettu maakaasu (CNG) on erinomainen ratkaisu päästöjen dramaattiseen vähentämiseen suorituskyvystä tinkimättä ja alhaisilla kokonaiskustannuksilla (TCO). Biometaania käyttävät CNG-ajoneuvot tuottavat jop 90 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä vastaavaan dieselajoneuvoon verrattuna. Uusi Eurocargo saa täysin uuden sukupolven Tector 7 CNG -moottorit. Niiden myötä se on ainoa 12–19-tonnin ajoneuvo, joka tarjoaa maakaasuvaihtoehdon toimijoille, jotka haluavat vähentää päästöjä.

Uusi 6,7-litrainen CNG-moottori on saatavilla kolmena versiona: 220 hv, 250 hv ja 280 hv. Suuremman moottoritilavuuden ja hevosvoimien lisäksi tämä kuorma-auto tarjoaa luokkansa parhaan polttoaineenkulutuksen sekä paremmat jopa 10 % pienemmät päästöt Tector 7 Dieseliin verrattuna.

Kaasumallien kapasiteettia on myös parannettu tuomalla markkinoille 115 litran säiliövaihtoehto, joka tarjoaa pidemmän toimintasäteen rahtitilavuutta vähentämättä jopa 1 100 litran kaasupullotilavuudella. Uusi Eurocargo edistää aidosti muutosta mahdollistamalla sen, että yhä useammat asiakkaat voivat siirtyä kannattaviin vaihtoehtoisiin polttoaineisiin toimintakykyään heikentämättä.

Uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto – parempi tehokkuus ja ajomukavuus

Uusi vakiovaihteisto parantaa Eurocargon tehokkuutta entisestään ja on saatavana sekä diesel- että CNG-malleihin. Kahdeksanvaihteisesta ZF8-HP-automaattivaihteistosta on tulossa malliston perusratkaisu, joka vähentää polttoaineenkulutusta jopa 5 %. Saatavilla on myös Allison 3000 -automaattivaihteisto.

Uusi konfiguroitava digitaalinen mittaristo ja infotainment-järjestelmä parantavat kuljettajan kokemusta

Kojelaudan päivitykset helpottavat kuljettajan elämää, lisäävät mukavuutta ja tarjoavat lisää ominaisuuksia. Uusi täysin digitaalinen mittaristo 10 tuuman näytöllä on ohjaamon keskipiste. Sen rikas grafiikka näyttää ajoneuvon tiedot yhdellä silmäyksellä. Näytön asetukset voidaan määrittää kuljettajan mieltymysten mukaan häiriötekijöiden vähentämiseksi ja käytettävyyden parantamiseksi. Ohjauspylvään uudet hallintalaitteetpitävät kaiken kuljettajan ulottuvilla.

Toinen lisäys ohjaamon teknologiaan on uusi 7-tuumainen kosketusnäytöllinen infotainment-järjestelmä, jonka avulla kuljettajat voivat käyttää navigointia ja omien digilaitteidensa sisältöjä. Ohjaamoon on saatavilla myös DAB-radio ja peruutuskamera. Matkustajat voivat ladata älylaitteitaan kahdella USB-portilla. iOS- tai Android-älypuhelimien käyttäjät voivat käyttää tuttuja sovelluksiaan Apple CarPlayn ja Android Auton kautta. Jokainen päivä alkaa virta-avaimen käännöksestä, ja uuden mallin elektronisen avaimen moderni mutta kestävä muotoilu sopii Eurocargon suorituskykyiseen imagoon.

Uudet liitettävyysominaisuudet lisäävät kuljettajan mukavuutta ja tuottavuutta

Jokaisen Eurocargon mukana tulee nyt vakiona Connectivity Box, joten jokainen Eurocargo on aina linjoilla. Käyttäjillä on pääsy IVECOn digitaalisiin palveluihin, kuten kuorma-autojen seuranta ja etädiagnostiikka seisokkien vähentämiseksi, sekä kalustonhallintatyökaluihin IVECO ON -asiakasportaalin kautta.

Uutta Eurocargossa on myös IVECO Driver Pal, uraauurtava ääniohjattu matkakumppani, joka perustuu Amazon Web Services (AWS) -teknologiaan ja Alexan ominaisuuksiin. Se on suunniteltu maksimoimaan ajoneuvon uptime reittisuunnittelun ja ajoneuvon tilan valvonnan avulla, mikä vähentää viivästyksiä ja odottamattomia seisokkeja. Eurocargon kuljettaja voi käyttää ajoneuvon ominaisuuksia äänikomentojen avulla. Näin kuljettaja voi keskittyä ajamiseen ja turvallisuus paranee.

Uusi Easy Cargo -sovellus antaa kuljettajille entistä enemmän hallintaa ajoneuvonsa ominaisuuksiin yhdessä paikassa. Sovelluksella pääsee myös ajotavan arviointijärjestelmään (Driving Style Evaluation), joka ehdottaa keinoja edistää turvallista ajamista, polttoainetehokkuutta ja ajoneuvon hyvää kuntoa. Näin kuljettajat voivat parantaa ajotapojaan. Easy Cargo -sovellus yhdistää kuljettajan myös suoraan etätukipalveluihin ja ajoneuvon ohjelmiston langattomiin päivityksiin. Ohjaamon toimintojen, kuten ilmastoinnin, valaistuksen ja ovien, ohjaaminen sovelluksella lisää kuljettajan mukavuutta.

Asiakkaat voivat hyödyntää uutta ennakoivan kunnossapidon ominaisuutta, joka perustuu Eurocargo-ajoneuvon itsensä tuottamaan dataan. Sen avulla käyttäjä voi optimoida huollot ja korjaukset toimintansa mukaan, minimoida keskeytykset ja lisätä mukavuutta.

Uudet ADAS- ja tason 2 autonomisen ajon ominaisuudet parantavat turvallisuutta ja takaavat erinomaisen ajokokemuksen.

Uuden Eurocargon elektroniset järjestelmät täyttävät kaikki uuden GSR:n (EU:n yleinen turvallisuusasetus) vaatimukset. Näitä ovat valmius alkolukkoliitännälle, älykäs nopeusavustin, liikkeellelähtöä valvova järjestelmä, sokeita pisteitä valvova järjestelmä, peruutustutka, hätäpysäytyssignaali ja kaistavahti.

Monipuolinen ja joustava mallisto tekee uudesta Eurocargosta sopivan mihin tahansa tehtävään

Uusi Eurocargo on valmis mihin tahansa tehtävään erittäin monipuolisten kokoonpanovaihtoehtojensa ansiosta. Ajoneuvon kestävä alusta on saatavilla 7,5–19 tonnin painoisena ja on ihanteellinen kaupunki- tai alueellisiin toimituksiin, rakennustöihin, kunnallispalveluihin ja Eurocargo 4×4:llä jopa maastoajoon.

Luokkansa paras 11 metrin kääntöympyrä tekee Eurocargosta helpon ohjattavan kaupunkiympäristössä ja täydellisen kumppanin taajamatoimituksiin. Kestävällä rinnakkaisella suoralla rungolla toteutetut 2 790–6 570 mm akselivälit sopivat vaativiin sovelluksiin sekä erikoiskorien ja -laitteiden asennukseen, mikä tekee Eurocargosta yhden luokkansa joustavimmista ajoneuvoista. Mahdollisia Eurocargo-yhdistelmiä on yli 11 000, joten asiakkaat voivat valita täydellisen ajoneuvon kaikkein erikoistuneimpaankin tehtävään.

IVECO Services: asiakkaille räätälöity täyden palvelun liikkuvuusratkaisu

Uusi Eurocargo sisältää kokonaisvaltaisen palveluvalikoiman, joka parantaa asiakkaiden liiketoiminnan tuottavuutta ja kannattavuutta maksimoimalla ajoneuvojen uptimen ja tehokkuuden, kuljettajan turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden. Tavoitteena on tarjota asiakkaille täydellinen liikkuvuusratkaisu, joka vastaa asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Uptimepalvelut on suunniteltu minimoimaan ajoneuvon seisonta-ajat ehkäisemällä suunnittelemattomia seisokkeja reaaliaikaisen valvonnan, etädiagnostiikan ja määräaikaishuoltojen avulla. Tuottavuus- ja tehokkuuspalvelutauttavat asiakkaita vähentämään polttoaineenkulutusta, optimoimaan reittejä ja kehittämään ajotapaansa. Kuljettajan huolenpito- ja turvallisuuspalvelut on suunniteltu edistämään turvallisempaa ajamista, seuraamaan kuljettajien työsuoritusta ja lisäämään turvallisuutta, ja laaja osien ja lisävarusteiden valikoima mahdollistaa ajoneuvon kattavan mukauttamisen.

IVECO on myös paketoinut joitakin palveluita yhteen, alkaen kuljettajan elämää helpottavasta Start Pack -paketista: IVECO ON -asiakasportaali valvoo ajoneuvoa ja optimoi kaluston tehokkuuden, Uptime Monitoring & Managementmaksimoi palveluun liitettyjen Eurocargo-ajoneuvojen uptimen, ja uusi Easy Cargo -sovellus helpottaa kuljettajan elämää. Driver Assistance Pack jatkaa IVECO Driver Pal ja Tom Tom Live -palveluiden käyttöoikeutta kahdella vuodella.

Asiakas voi räätälöidä palveluratkaisunsa erilaisilla premium-paketeilla. Safety Pack sisältää IVECO ON Plus -palvelun lisäksi Professional Safety -raportin, joka auttaa ajokäyttäytymisen arvioinnissa ja kehittämisessä. Tuottavuuspaketti sisältää IVECO ON Plus -palvelun, joka lisää ADAS-etähallinnan, ajoneuvon sijaintitietojen päivitykset ja verkko-ohjelmointirajapinnan, jonka avulla asiakas voi käyttää omaa kalustonhallintajärjestelmäänsä IVECOn palveluun liitetyissä ajoneuvoissaan.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi