Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi Ford Kuga Graphite Tech Edition -erikoismalli – vakiona edistyksellisiä kuljettajaa avustavia teknologioita

Ford Kuga -mallisto kasvaa näyttävällä ja erittäin hyvin varustellulla uudella Kuga Graphite Tech Edition -erikoismallilla, joka on ensimmäinen ja ainoa Kuga-malli, johon on saatavana Fordin näyttävä Grey Matter -ulkoväri. Lisäksi siinä on vakiona SUV-mallien kysytyimmät kuljettajaa avustavat järjestelmät.

Suomessa erikoismalli on saatavana Kuga Ladattavana hybridinä (PHEV), joka on ollut Euroopan myydyin PHEV-malli vuosina 2021 ja 2022. Kuga Graphite Tech Edition -mallin hinta alkaa 50 653,53 eurosta.

Erikoismalli valmistetaan Fordin tehtaalla Valenciassa Espanjassa. Malli on nyt tilattavissa, ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille kesäkuussa.

”Kuga on tärkeä osa mallistoamme ja tähän on monta syytä, muun muassa malliston laaja valikoima voimansiirtovaihtoehtoja, urheilullinen ulkonäkö ja huippuluokan ajo-ominaisuudet”, sanoo Jon Williams, General Manager, Ford Blue, Europe. ”Nyt siitä on saatavana entistäkin houkuttelevampi vaihtoehto katumaastureiden ostajille, sillä uusi erikoismallimme tarjoaa vakiona näyttävää tyyliä ja suosituimmat kuljettajaa avustavat teknologiamme.”

Grey Matter -ulkoväri saatavana vain erikoismalliin

Harmaa on Euroopan suosituin uusien autojen värivaihtoehto, ja vuoden 2022 aikana Euroopassa myydyistä uusista autoista 27 prosenttia oli harmaita. Kuga Graphite Tech Edition -erikoismalliin saatavissa oleva Grey Matter -ulkoväri luo näyttävää kontrastia mallin monipuolaisille ja kiiltävän mustalla viimeistellyille 19 tuuman kevytmetallivanteille.

Urheilullisessa uudessa erikoismallissa on lisäksi vakiona ST-Line Design Pack -varustepaketti, joka sisältää suuren takaspoilerin ja punaiseksi maalatut jarrusatulat sekä kevytmetalliset polkimet ja kynnyslevyt. Malliin on mahdollisuus valita valinnaisvarusteena Black Package -varustepaketti, johon kuuluu musta katto, mustat sivupeilien kotelot, keulan tuuletusaukot ja takaspoileri. Tyyliä voi vielä täydentää valinnaisena saatavilla 20-tuumaisilla kiiltävän mustilla kevytmetallivanteilla.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät vakiona

Lähes puoleen vuonna 2022 myydyistä uusista Kuga-malleista tilattiin Driver Assistance Pack -varustepaketti, jonka myynti kasvoi edellisestä vuodesta 40 prosenttia. Varustepaketti on suunniteltu helpottamaan ajamista useiden kuljettajaa avustavien järjestelmien avulla. Järjestelmät voivat esimerkiksi pitää automaattisesti turvallisen välimatkan edessä ajavaan ajoneuvoon maantiellä, varoittaa kuljettajaa kuolleesta kulmasta tulevasta autosta, säätää ajoneuvon maksiminopeuden automaattisesti liikennerajoitusten mukaiseksi lukemalla liikennemerkkejä, mahdollistaa täysin automaattisen pysäköinnin ja paljon muuta.

Erikoismallissa on vakiovarusteena myös Technology Pack -varustepaketti, joka lisää ajomukavuutta ja turvallisuutta. Pakettiin kuuluvat LED-ajovalot parantavat näkyvyyttä ja niiden häikäisemättömät kaukovalot eivät häiritse muita tienkäyttäjiä. Heijastusnäytöltä voi nähdä esimerkiksi ajonopeuden ja navigointiohjeet kääntämättä katsetta pois tiestä.

Kuga Driver Assistance PackEtukamera; Aktiivinen vakionopeudensäädin liikennemerkkien tunnistuksella; Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä (BLIS); Älykäs nopeudenrajoitin (ISA); Kuljettajan vireystilan valvonta; Automaattinen pysäköintiavustin; Ovien reunasuojat
Kuga Technology PackMukautuvat LED-projektoriajovalot automaattisilla ja häikäisemättömillä kaukovaloilla; Heijastusnäyttö (HUD)

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi