Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi tutkimus: Eurooppalaiset kuljetusyritykset haluavat siirtyä sähköajoneuvoihin – haasteet hidastavat muutosta

AddSecuren uuden tutkimuksen mukaan 83 prosenttia eurooppalaisista kuljetusyrityksistä haluaa siirtyä käyttämään kalustossaan sähköautoja tai vaihtoehtoisia polttoaineita. Vastuullisempaan kalustoon siirtymisen tärkeimmät syyt ovat yritysten kestävää kehitystä tukevat tavoitteet ja asiakkaiden vaatimukset.

Tutkimuksessa tunnistettiin myös neljä suurta haastetta, joita nämä yritykset kohtaavat muutoksessa: toimintamatka-ahdistus, latauspisteiden puute, raskaat akut ja sähköautojen korkeat kustannukset. Nämä haasteet voidaan kuitenkin ratkaista älykkäällä teknologialla.

Euroopan johtavan turvallisten IoT-yhteysratkaisujen toimittajan AddSecuren uusi kysely osoittaa, että neljä viidestä (83 %) eurooppalaisesta kuljetusyrityksestä haluaa siirtyä ajoneuvokannassaan sähköautoihin tai vaihtoehtoisiin polttoaineisiin tai olosuhteiden salliessa molempiin.

Yleiseurooppalaisen tutkimuksen mukaan joka neljäs (26 %) kuljetusyritys pitää kestävää kehitystä ensisijaisena tekijänä ilmastoystävällisempään kalustoon siirtymisessä. Useampi kuin joka viides (23 %) oli sitä mieltä, että asiakkaiden vaatimukset ovat siirtymisen suurin syy. ”Nämä havainnot korostavat tarvetta lisätä investointeja teknologiaan ja infrastruktuuriin, jotta voidaan tukea siirtymistä kestäviin kalustoihin Euroopassa. Näin voidaan täyttää kuljetusyritysten vaatimukset, ja kuljetusyritykset voivat vuorostaan vastata asiakkaidensa vaatimuksiin. Ilman tällaisia investointeja kuljetusyritysten on vaikea voittaa nämä haasteet ja vastata ympäristöystävällisten kuljetusratkaisujen kasvavaan kysyntään”, kertoo Claes Ödman, johtaja, Smart Transport, AddSecure.

Yli kaksi kolmasosaa (70 %) eurooppalaisista kuljetusyrityksistä antoi ymmärtää, että huoli ajoneuvon rajallisesta toimintamatkasta eli toimintamatka-ahdistus on merkittävä haaste. Latauspisteiden puute matkan varrella on myös huolenaihe useammalle kuin kolmelle viidestä (65 %), kun taas suurin osa (50 %) mainitsi haasteina sekä akkujen raskaan painon että sähköautojen korkeat kustannukset.

”Me AddSecurella ymmärrämme haasteet, joita kuljetusyritykset kohtaavat siirtyessään vastuulliseen kalustoon. Sen vuoksi olemme sitoutuneet toimittamaan innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja, jotka auttavat voittamaan nämä haasteet ja tukevat siirtymistä sähköön ja vaihtoehtoisiin polttoaineisiin perustuviin ajoneuvoihin vastuullisemman tulevaisuuden hyväksi”, selvittää Ulrika Allén, tuote- ja teknologiajohtaja, Smart Transport, AddSecure.

Lataa yleiseurooppalainen raportti ”Oletko valmis siirtymään sähköautoihin?” AddSecurelta.

Tietoa kyselystä

Kysely toteutettiin loka-marraskuussa 2022. Yleiseurooppalainen kysely sisälsi 17 kysymystä, ja se lähetettiin asiakkaille kymmenessä maassa. Kyselyyn osallistui yhteensä noin 300 asiakasta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi