Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo esittelee sähkökuorma-autoja pidemmällä toimintasäteellä

Volvo Trucks esittelee nyt keskiraskaisiin sähkökuorma-autoihinsa uusia, tehokkaampia akkuja, joiden toimintasäde on jopa 450 kilometriä. Tämä mahdollistaa entistä useampien kaupunkikuljetusten sähköistämisen.

Volvo FE Electric. Kuva: Volvo Trucks

Volvon keskiraskaiden kuorma-autojen, Volvo FL ja Volvo FE Electricin, tehokkaampien akkujen ansiosta on nyt mahdollista nopeuttaa siirtymistä hiljaisempaan ja puhtaampaan kaupunkiliikenteeseen. Uudet akut tarjoavat 42 % lisää energiakapasiteettia ja tämän seurauksena niillä voi ajaa jopa 450 km:n matkan yhdellä latauksella.

Tämä tarkoittaa, että kuorma-autot pystyvät hoitamaan useimmat reitit ja toimeksiannot kaupunkialueilla, mukaan lukien jätehuolto ja kaupunkirakentaminen. Lisäenergiaa voidaan käyttää myös kaupunkiajossa pitkissä vuoroissa ilman välilatausta. Parannettujen akkujen ansiosta Volvo FL Electricin toimintasäde on nyt jopa 450 km, kun taas Volvo FE Electricin toimintasäde on jopa 275 km.

”Toimintasäteen kasvaessa 450 kilometriin saakka, sähkökuorma-automme ovat valmiita korvaamaan asiakkaidemme koko diesel-kaupunkiautokannan. Volvo FL ja FE Electric tuottavat mahdollisimman vähän päästöjä ja melua, mikä hyödyttää ilmastoa, kuljettajaa ja kaikkia kaupungissa asuvia ja liikkuvia”, sanoo Jessica Sandström, Volvo Trucksin tuotehallinnan johtaja.

Suurempi kapasiteetti tarkoittaa, että tarvitaan vähemmän akkuja samalle nykyiselle teholle. Jos asiakkaiden toimeksiannot edellyttävät lyhyempiä toimintamatkoja, hyötykuormaa voidaan lisätä käyttämällä vähemmän akkuja – hyötykuorma kasvaa 500 kg jokaista kuljettamatonta akkua kohden.

”Joillekin asiakkaille on tärkeämpää saada lisää hyötykuormaa kuin maksimoida toimintasäde. Teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa parhaan ratkaisun valinnassa”, Jessica Sandström sanoo.

Korvaamalla Volvo FL- tai Volvo FE -dieselkuorma-auton sähköversiolla, joka käyttää vihreää sähköä tyypillisellä reitillä, voitaisiin säästää noin 30 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa.

Päivitetyt Volvo FL ja FE Electric ovat tilattavissa nyt ja toimitukset alkavat syksyllä 2023.

Sen jälkeen kun Volvo Trucks aloitti täyssähkökuorma-autojen valmistuksen vuonna 2019, yhtiö on myynyt lähes 5 000 sähkökuorma-autoa 40 maassa ympäri maailmaa. Yhtiön tavoitteena on, että puolet sen maailmanlaajuisesta kuorma-autojen kokonaismyynnistä tulee olemaan sähköisiä vuoteen 2030 mennessä.

Volvo FL Electric:
Voimansiirto: jopa 180 kW
Ajoyksikkö: 1 ​​sähkömoottori
Akku: 280-565 kWh, 3-6 akkua
Toimintasäde: Jopa 450 km (jakelu) ilman sähkömekaanista voimanottoa, 6 akkua
Jopa 280 km (jakelu) ilman sähkömekaanista voimanottoa, 3 akkua

Volvo FE Electric:
Voimansiirto: jopa 225 kW
Ajoyksikkö: 2 sähkömoottoria
Akku: 280-375 kWh, 3-4 akkua
Toimintasäde: Jopa 275 km (jakelu) ilman sähkömekaanista voimanottoa, 4 akkua
Jopa 200 km (jätteenkäsittely) sähkömekaanisella ulosotolla, 4 akkua

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi