Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volvo Trucks toimittaa Suomen ensimmäisen raskaan sarjavalmisteisen sähkökuorma-auton Storemen Logisticsille

Volvo Trucks toimittaa tänään Suomen ensimmäisen raskaan sarjatuotantovalmisteisen täyssähkökuorma-auton Storemen Logistics Oy:lle. Autolla kuljetetaan elintarvikkeita Etelä-Suomen alueella ja se liikennöi kahdessa vuorossa.

Toimitettu auto on malliltaan Volvo FM Electric ja sen yhdistelmämassa on 44 tonnia.

Sopimuskuljetuksia harjoittava Storemen Logistics on edelläkävijä kestävissä kuljetusratkaisuissa. Yrityksen kalustosta jo tänään lähes 50 % kulkee kaasulla tai sähköllä. Nyt yritys ottaa käyttöön ensimmäisen Suomeen toimitetun sarjatuotantovalmisteisen täyssähkökuorma-auton. Auto on malliltaan Volvo FM Electric ja sen yhdistelmämassa on 44 tonnia.

Uutta kuorma-autoa ladataan vihreällä sähköllä Storemen Logisticsin omalla terminaalilla Tuusulassa. Täydennyslatauksia tehdään työvuorojen välissä. Näin autolle saadaan riittävä toimintamatka, jotta sillä voidaan liikennöidä kahdessa vuorossa. 

Storemen Logistics on yksi Suomen johtavista ympäristö- ja vastuullisuusasiat huomioon ottavista kuljetusyrityksistä. Sen toiminta on jo nyt hiilineutraalia ja tavoitteena on saavuttaa fossiilivapaus vuoteen 2030 mennessä.  

”Kestävän kehityksen kasvavat vaatimukset näkyvät jo tarjouspyynnöissä ja asiakkaat ovat alkaneet vaatia ympäristöystävällisempiä kuljetuksia ja päästöseurantaa. Uskon, että tämä tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Siksi laajennamme sähkökäyttöisten ajoneuvojen käyttöä ja otamme nyt seuraavan painoluokan mukaan”, Storemen Logisticsin toimitusjohtaja Jari Jokinen kertoo.   

Kuvassa vas. Jari Jokinen, Storemen Logisticsin toimitusjohtaja ja Pekka Mäkinen, kuorma-automyyjä, Volvo Finland

”Olemme erittäin iloisia saadessamme ottaa tämän tärkeän seuraavan askeleen kumppanuudessamme Storemen Logisticsin kanssa. Molemmat yhtiömme ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin kestävän kehityksen tavoitteisiin, ja yhteistyö on ainut tapa saavuttaa ne. Kuljettajalle hiljaiset, värinättömät ja paikallispäästöttömät sähkökuorma-automme tarjoavat miellyttävän työympäristön”, kertoo Magnus Björklund, Volvo Finlandin toimitusjohtaja.

Volvo tarjoaa tällä hetkellä alan laajimman tuotevalikoiman sarjatuotannossa olevia täyssähkökuorma-autoja, jotka palvelevat hyvin monenlaisia ​​kuljetuksia kaupunkien sisällä ja niiden välillä. Volvo Trucksin globaali tavoite on, että vuonna 2030 puolet kaikista sen myymistä uusista kuorma-autoista on sähkökäyttöisiä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi