Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

ALKE XT -nelivetoinen sähkökäyttöinen pakettiauto nyt Suomessa

StellaOne on aloittanut Italialaisten ALKE XT -sarjan hyötyajoneuvojen maahantuonnin. Sähköiset hyötyajoneuvot haastavat polttomoottorikäyttöiset N1-luokkaan (pakettiauto) rekisteröitävät ajoneuvot.

ALKE XT:llä säästää rahaa ja ympäristöä. XT:n laatu, luotettavuus ja toiminnallinen muotoilu ovat vuosien kokemuksen ja testityön tulosta. XT:tä saa kaksi- ja nelivetoisena ja sen toimintasäde yhdellä latauksella on jopa 200 km. Avolavan tilalle on saatavissa Suomessa valmistettava umpikori. Kaikissa XT -sarjan ajoneuvoissa on vaihdettava akusto, joka mahdollistaa ajoneuvojen käytön työvuorosta toiseen ilman latauksen aiheuttamia taukoja.

ALKE XT:n akut ovat huoltovapapaita (\”Pure Lead Batteries\”) ja niiden suorituskyky säilyy erinomaisesti alhaisissa lämpötiloissa (-20 C 10 % tehon menetys). Akut on alun perin suunniteltu sotilaskäyttöön ja ne kestävät ankarimmissakin olosuhteissa.

ALKE XT-sarjan hyötyajoneuvojen huippunopeus on 60 km/h ja toimintasäde on 100 km – 200 km riippuen minkälainen akkusarja autossa on. Nousukyvyltään XT on omaa luokkaansa. Nousukyky on jopa 64 %.

XT:ssä käytetään vaihtovirtamoottoria (AC) joka on suorituskyvyltään parempi kuin tasavirtamoottorit (DC). Lisäksi vaihtovirtamoottorit ovat erittäin hiljaisia.

Ohjaamo on ergonomisesti suunniteltu ja täyttää kovimmatkin ammattikäytön vaatimukset. Ohjaamon mittaristona on 7\” monitoiminäyttö. ALKE XT:n hinnat alkavat 35 093 eurosta.

Sähköautojen suurimmat edut verrattuna polttomoottorikäyttöisiin autoihin ovat alhaiset
käyttökustannukset, äänettömyys, päästöttömyys ja energian kotimainen saatavuus.
Sähköautojen käyttökustannukset ovat noin 1,50¤ / 100 km. Sähköautoilla on positiivisia
terveysvaikutuksia erityisesti kaupunkialueilla, koska ne vähentävät pienhiukkaspäästöjä.

StellaOne on Suomen ainoa sähköajoneuvojen myyntiin keskittynyt yritys. Yrityksen edustamat tuotteet ovat laadultaan ja teknologialtaan ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoa. Muita Stella One-sähköajoneuvoja ovat esim. Tazzari Zero sähköauto ja GreenTrans sähköskootteri. Sähköajoneuvot eivät ole vain tulevaisuutta vaan kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä ajoneuvoja ympärivuotiseen käyttöön.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi