Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Valmet Automotive Think-sähköauton valmistajaksi

Valmet Automotive ja norjalainen Think Global AS ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jonka mukaan Valmet Automotivesta tulee Think City -sähköauton valmistus- ja suunnittelukumppani.

Aiesopimuksen mukaan Think-sähköauton valmistus siirtyy Norjasta Valmet Automotiven tehtaalle Uuteenkaupunkiin vielä tänä vuonna. Yhteistyön vahvistamiseksi Valmet Automotive osallistuu pienellä summalla Thinkin uusantiin, millä Valmet Automotive osoittaa sitoutuvansa yrityksen kehittämiseen ja pitkäaikaiseen yhteistyöhön.

Think City on sähköinen kaupunkiauto, joka soveltuu myös maantieajoon. Sen ajomatka yhdellä latauksella on 140 km. Autolla on jo myyntiverkosto Euroopassa ja se on valmiina sarjatuotantoon. Thinkin tilauskanta siirtyy Uudenkaupungin tehtaan valmistettavaksi.

Valmet Automotive vastaa tuotannon siirrosta, tuotantoprosessin suunnittelusta ja logistiikasta sekä osallistuu myös auton tuotekehitykseen. Tuotannon siirtoon ja käynnistykseen liittyvät investoinnit ovat noin 3 miljoonaa euroa. Suunniteltu tuotantomäärä on useita tuhansia autoja vuodessa. Käynnistysvaiheessa Think-yhteistyö työllistää syksyn aikana noin 50 henkeä ja vuoden 2010 aikana arviolta yli sata henkeä.

”Yhteistyö Thinkin kanssa tukee osaamistamme sähköautojen valmistamisessa ja kehittämisessä”, Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sanoo. ”Valmistuksessamme on kohta kolme erilaista sähköajoneuvoa: Think-sähköauto, Fisker Karma –luksushybridi ja Garia-golfauto. Näistä projekteista kertyy osaamista, joka edesauttaa sähköautoliiketoimintamme kehittämistä perinteisten autojen rinnalla.”

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen puh. 020 484 8001

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi