Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kasvavan rajaliikenteen hallinta edellyttää huomattavia laajennus- ja muutostöitä rajanylityspaikoilla

Kasvavan rajaliikenteen hallinta edellyttää huomattavia laajennus- ja muutostöitä rajanylityspaikoilla. Rajavartiolaitos, Tulli ja Liikennevirasto ovat yhdessä valmistelleet suunnitelman itärajan kansainvälisten rajanylityspaikkojen kehittämiseksi. Suunnitelmassa määritellään rakentamisen prioriteetit ja aikataulut. Suunnitelma esiteltiin tänään maanantaina 21.1. itäliikkuvuuden kasvun työryhmälle. Rajavartiolaitos, Tulli ja Liikennevirasto arvioivat, että nykyisten kansainvälisten rajanylityspaikkojen verkosto on riittävän tiheä kasvavan liikenteen tarpeisiin ja myös mahdollisessa viisumivapaustilanteessa. Rajanylityspaikkojen kehittämishankkeet pitäisi käynnistää pikaisesti, jotta ne saadaan toteutettua pääsääntöisesti ennen viisumivapaustilannetta.

Suunnitelman mukaan erityisesti Vaalimaan, Imatran ja Nuijamaan rajanylityspaikkojen kehittämishankkeet ovat välttämättömiä rajatarkastusten, tullivalvonnan ja -selvitysten, turvallisuuden ja sujuvuuden varmistamiseksi. Myös Niiralan, Vartiuksen ja Raja-Joosepin kansainvälisiä rajanylityspaikkoja tulisi laajentaa tai kunnostaa. Lisäksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Helsingin satamissa tehtävät rajatarkastukset edellyttävät lisätilojen vuokraamista ja varustamista.

Nykyisillä suunnitelluilla itärajan rajanylityspaikkojen kehittämistoimenpiteillä saavutettaisiin Vaalimaalla ja Nuijamaalla kussakin vähintään 5 miljoonan, Imatralla 4 miljoonan ja Niiralassa noin 2 miljoonan matkustajan vuotuinen kapasiteetti. Kokonaiskapasiteetti nousisi kaikilla rajanylityspaikoilla yhteensä 16 – 17 miljoonaan matkustajaan. Uuden rajatarkastusmallin käyttöönotolla on mahdollista kasvattaa itärajan rajanylityspaikkojenkokonaiskapasiteetti jopa noin 20 miljoonaan matkustajaan.

Rajavartiolaitoksen arvion mukaan kasvavan rajaliikenteen hallinta edellyttää henkilöstön lisäämistä 160 henkilötyövuodella (valtion 2013 TA:ssa myönnetty määräraha 40 henkilötyövuoden lisäykselle). Henkilöstön, vuokrien ja muiden toimintamenojen lisäykset merkitsevät noin 16 miljoonan euron määrärahakorotustarvetta vuositasolla. Kehittämistoimenpiteistä huolimatta kokonaiskapasiteetti riittäisi nykyarvion mukaan kuitenkin vain viisumivapauden alkuvaiheeseen.

Lisätietoa itäliikkuvuuden kasvun työryhmästä löytyy osoitteesta http://www.intermin.fi/fi/kehittamishankkeet/valmistautuminen_eu_venaja_viisumivapauteen

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi