Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uutta älyä ammattiliikenteeseen

sunitRaskaassa kuorma-autoliikenteessä voidaan päästä yli neljänneksen säästöihin polttoainekuluissa, kun hyödynnetään Sunitin ajoneuvotietokoneiden keräämää tietoa. Kulujen lisäksi myös ympäristökuormitus alenee.

Kun logistiikkayrityksessä halutaan vähentää kuluja, Sunit Oy:n ajoneuvotietokoneiden antama informaatio johdattaa oikeisiin säästökohteisiin polttoaineen sekä huoltokustannusten suhteen.

– Suomessa raskaan liikenteen ajoneuvotalouden ohjaus on nyt nousussa, Euroopassa kasvua on ollut jo pitkään. Vientimme onkin ollut merkittävää, 50-75 prosenttia tuotannostamme, kertoo myyntijohtaja Esa Suutari. Hän korostaa, että Sunitin päätavoitteena on aina asiakkaan oman logistiikan kehittäminen.

Asiakkaamme, joilla on Ajoneuvotalous käytössä, ovat päässeet vähintään 15 prosentin, parhaat 28 prosentin säästöihin polttoaine- ja huoltokustannuksissa.

Kajaanilainen Sunit on jo parinkymmenen vuoden ajan kehittänyt ajoneuvoihin kiinteästi asennettavia tietokoneita. Samaan kokonaisuuteen on integroitu puhelin, gps, ajoneuvoliitynnät, videolaitteet, näyttöjä, äänentoistot sekä tarvittavat erikoistoiminnot esim. viranomaiskäyttöön poliiseille tai ambulansseihin. Modulaarinen tuotevalikoima mahdollistaa asiakkaan tarpeiden mukaisen ratkaisun maantieliikenteen lisäksi myös erilaisille työkoneille. Pilvipalvelujen avulla päästään autojen reaaliaikaiseen seurantaan.

Auto ”kolmantena miehenä”

Viranomaisautoissa tekniikka ja sen myötä erilaisten laitteiden käyttöliittymien määrä on lisääntynyt.

Sunitin kehittämässä järjestelmässä auton ominaisuuksia, esim. sireenien, sini- ja työvalojen, videokameroita, potilastilan lämpötilaa jne. säädetään näytöltä. Järjestelmään voidaan tuoda älyä niin, että jos kuljettaja kuittaa ajon esim. 1. luokan hälytysajona, käynnistyvät tarvittavat toiminnot automaattisesti, joten kuljettaja voi keskittyä ajamiseen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi