DHL kutsuu jälleen osallistumaan innovaatiokilpailuun
Opiskelija, startup, visionääri, keksijä: ideoi liikkuva keräilyrobotti tai jakamistalouden toimintamalli. Voittajat pääsevät yhdessä DHL:n kanssa kehittämään ideaansa esiteltäväksi DHL:n innovaatiokeskuksissa. Palkintoina yhteensä 20.000 euroa.
DHL on käynnistänyt viimevuotisen hyvän menestyksen johdosta toisen innovaatiokilpailunsa ja kutsuu jälleen opiskelijoita, startup-yrityksiä, ja keksijöitä kaikkialta maailmasta vastaamaan kahteen logistiikkaan liittyvään haasteeseen. Kilpailussa on tavoitteen joko suunnitella liikkuvan keräilyrobotin prototyyppi tai kehittää johonkin logistiseen haasteeseen ratkaisu, joka hyödyntää jakamistalouden malleja ja periaatteita. Osallistujien tulee toimittaa ideastaan kirjallinen englanninkielinen dokumentti sekä video 16.9.2017 mennessä kilpailun nettisivujen www.dhlinnovationchallenge.com kautta.
Kilpailutyöt käyvät läpi esikarsinnan, jossa DHL:n asiantuntijoista koostuva raati tutkii niiden toiminnallisuuden, muotoilun, kaupallisen hyödynnettävyyden sekä potentiaalin ratkaista annettu haaste. Kilpailun kumpaankin tehtävään valitaan kolme finalistia, jotka pääsevät esittelemään ratkaisunsa 180:lle kokeneelle logistiikan asiantuntijalle DHL:n innovaatiopäivänä 16.11.2017 Saksassa.
Innovaatiopäivän osallistujat valitsevat voittajat äänestämällä. Rahapalkinnon lisäksi voittajat saavat ratkaisunsa esille DHL:n kahteen innovaatiokeskukseen, jotka sijaitsevat Saksan Troisdorfissa sekä Singaporessa. Lisäksi DHL kutsuu voittajat testaamaan ideoittensa konkreettisia hyödyntämismahdollisuuksia yhteisen toteutettavuustutkimuksen avulla.
Robotiikkahaaste: tavoittena kehittää liikkuvan keräilyrobotin prototyyppi
Tämänvuotinen robotiikkahaaste kutsuu kehittämään liikkuvaa keräilyrobottia, joka pystyy navigoimaan perinteisten varastohyllyjen lomassa ja itsenäisesti keräilemään tuotteita vaunuun. Lisäksi sen tulee pystyä liikkumaan kävelyvauhtia ja viemään lastattu keräilyvaunu pakkauspisteeseen. Prototyyppejä tullaan esittelemään toiminnassa DHL:n innovaatiopäivässä.
“Arviomme mukaan robotit tulevat olemaan yleisesti käytössä alalla alle viiden vuoden kuluessa. Niiden käyttö helpottaa tilausten keräilyä, eikä varastohenkilökunnan tarvitse enää kantaa painavia tavaroita tai työntää keräilyvaunuja varastolla. Me DHL:ssä olemme kiinnostuneita toimintamalleista, jotka helpottavat työntekijöittemme päivittäistä työtä ja vähentävät heidän fyysistä rasitustaan,” sanoo Matthias Heutger, joka vastaa markkinointi- ja innovaatiostrategiasta DHL Customer Solutions & Innovation -yksikössä.
Jakamistalouden haaste: kehitä tulevaisuuden logistiikkaratkaisuja unohtaen perinteiset omistamisen ja käyttämisen kuviot
Innovaatiokilpailun toisena aiheena on logistiikka jakamistaloudessa. Etsimme omaperäisiä ideoita tai käytännöllisiä ratkaisuja, jotka auttavat toteuttamaan jakamistalouden toimintamalleja ja haastavat perinteisiä käsityksiä omistamisesta ja käyttämisestä. Kehitetyn tuotteen tai palveluratkaisun pitäisi tähdätä arvon tuottamiseen kaikille osapuolille – sekä yrityksille että yhteiskunnalle – uusien ja innovatiivisten logistiikkaan perustuvien liiketoimintamallien kautta.
“Tunnetuimmat esimerkit jakamistaloudesta löytyvät tällä hetkellä majoitus- ja kuljetuspuolelta. Digitaalisen teknologian kehityksen ansiosta transaktiokustannukset alenevat ja läpinäkyvyys paranee, joten jakamistalouden sovellusmahdollisuudet ovat mielestämme lähes rajattomat. Haluamme luoda yhteistä arvoa ja kehittää kestäviä, vastuullisia ja samalla myös kannattavia palveluita kuluttajille ja yrityksille”, sanoo Markus Kückelhaus, innovaatiosta ja trenditutkimuksesta vastaava johtaja DHL Customer Solutions & Innovation -yksiköstä.
DHL:n innovaatiopäivä – visionääristen ajatusten ja logistiikan tulevaisuuden näyteikkuna – järjestetään tänä vuonna kahdeksatta kertaa.