Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suomen ensimmäinen LNG-jäänmurtaja Polaris bunkrattiin Porissa – Matka jatkuu pohjoiseen

Arctian uusin jäänmurtaja Polaris lähti jäänmurtotehtäviin Perämerelle Helsingin Katajanokalta ja saapui Skangasin Porin LNG-terminaalille 10.1.2017 bunkrattavaksi. Polaris on Suomen ensimmäinen jäänmurtaja, joka käyttää toisena polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä (Liquefied Natural Gas). LNG polttoaineena vähentää merkittävästi meriliikenteen niin hiilidioksidi- kuin muitakin päästöjä. Polaris on maailman ympäristöystävällisin ja tehokkain jäänmurtaja (22 MW). Polarikseen bunkrattiin onnistuneessa operaatiossa noin 700 kuutiometriä LNG:tä.

Polaris on Arctian nykyisen laivaston kahdeksas jäänmurtaja. Laiva käyttää polttoaineenaan puhtainta meriliikenteen polttoainetta LNG:tä ja noudattaa ECA-alueiden, kuten Itämeren, uusia ja tiukempia päästömääräyksiä. Kansainvälinen merenkulkualan julkaisu Maritime Reporter & Engineering News sijoitti joulukuussa 2016 Polariksen 3. sijalle listallaan vuoden 2016 merkittävimmistä uusista aluksista.

”Polaris saapui Utöstä Turun saariston läpi Poriin Tahkoluotoon, Skangasin LNG-terminaaliin. Porin terminaali sijaitsee syvän ja leveän väylän varrella, joten terminaalille oli helppo ajaa ja pysyimme aikataulussa. Terminaalilla lastasimme lisäruokia sekä lähes 700 kuutiota nesteytettyä maakaasua polttoaineeksi”, kertoo Polariksen perämies Simo Haaslahti Arctiasta.

”Bunkraus sujui turvallisesti ja tehokkaasti. On hienoa nähdä ammattilaisten otteet bunkrauksessa. Nyt on tankit täynnä ja matkamme Selkämerelle voi jatkua ja pääsemme tositoimiin jäänmurtotehtäviin”, kiittelee Polariksen konepäällikkö Juha Kannisto Arctiasta.

”Olemme iloisia, että jäänmurtaja on nyt lähdössä matkalle jäänmurtotehtäviin ja voimme toimittaa laivalle ympäristöominaisuuksiltaan erinomaista polttoainetta, LNG:tä, koska sen rikkidioksidi-, hiukkas-, typenoksidi- ja hiilidioksidipäästöt ovat erittäin vähäiset. Muun muassa Itämeren rehevöitymisen kannalta erityisen vahingollisia typpioksideja  ei moottoreiden pakokaasut sisällä juuri lainkaan. Haluamme tarjota merenkulkualalle luotettavia, turvallisia ja tehokkaita LNG-bunkrauksia. Porin LNG-terminaalilla on ehtinyt vierailemaan bunkrattavana mm. M/S Megastar ja tuotetankkilaiva Ternsund”, kertoo Skangasin markkinoinnin ja myynnin johtaja Tommy Mattila.

Lähde: STT

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi