Kuljetus ja Logistiikka

 

Korkeusrajoitukset on nyt saatavilla kokoajan näkymään Googlen kartoille puhelimeen ja tietokoneelle. Tarvitaan vain sähköpostiosoite, jolla ohjelmaa käytetään. Eli helposta hommasta on kyse.

Mitä maksaa?

Kartan hinta on 20€+alv yrityksille ja yksityisille 24,80 (alv 24%).  Eli samanhintaisia kummallekin, kerrotaan vain eri tavalla. Hinta sisältää yhdet tunnukset, jotka toimii kaikissa laitteissa, joissa kirjauduttu Googlen karttoihin samalla tunnuksella.

Miksi palvelu on maksullinen ja mitä sillä saa?

Tavoitteena oli lanseerata ilmainen palvelu, mutta rahoitushakemusten tekeminen ja tulosten odottelu on hidasta. Sama koskee erilaisten sponsoreiden hankkimista. Päätin tässä vaiheessa siis tehdä tuotteen mahdollisimman nopeasti valmiiksi ja vasta sitten miettiä rahoitusta. Työtunteja tähän on käytetty jo yli 80 ja lisää kuluu, joten kyseisellä maksulla katetaan vain kulut ja uusilla tilauksilla turvataan jatkokehitys.

Kuinka kauan lisenssi voimassa?

Koska kyseessä on Googlen palvelu, joten Tietorahti ei voi olla vastuussa palvelun jatkuvuudesta. Muiden puolesta lupaaminen on hankalaa. Pyrimme siihen, että kyseinen maksu olisi kertaluonteinen ja oli voimassa mahdollisimman pitkään, aluksi ainakin vuoden jos vain Googlen palvelu sallii tämän.

Mistä palvelun tiedot ovat peräisin?

Kyseiset tiedot ovat peräisin Digiroad aineistosta ja jatkossa tullaan lisäämään myös ammattikuljettajien omia havaintoja.

Mitä kaikkea saan kartalle?

Tällä hetkellä samaan hintaan voit saada myös Nesteen ja/tai Teboilin raskaan kaluston (ja miksei kevyemmänkin kaluston) tankkauspisteet.

Mitä tulossa tulevaisuudessa?

Tämä on käyttäjistä kiinni ja tulemmekin kysymään käyttäjiltä toiveita, joiden mukaan uusia ominaisuuksia otetaan käyttöön.

Voiko sijainnit saada myös muihin karttaohjelmiin?

Kuljetusalalta löytyy paljon suoritealakohtaisia karttaohjelmia. Kysynnän mukaan tullaan tuomaan nämä myös muihinkin karttaohjelmiin.

 

Katso tarkat tiedot Tietorahti Oy:n sivuilta:

http://blog.tietorahti.fi/korkeusrajoitukset-googlen-kartalle/

 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi