Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lahti Precision ratkaisi punnitusprosessin lippulappu-ongelman

Yhtiö on tuonut markkinoille maailman ensimmäinen järjestelmistä riippumattoman mobiilipohjaisen punnituspalvelun mScalesin.

Teollisten punnitusratkaisujen valmistaja Lahti Precision on ratkaissut punnitusten vaatiman lippulappujen ja manuaalisen työn ongelman.

Yhtiö on kehittänyt maailman ensimmäisen mobiilisti toimivan, järjestelmistä riippumattoman ajoneuvovaakojen itsepalvelupunnituksen mScalesin. mScales nopeuttaa punnitusprosessia keskimäärin kolmesta minuutista alle minuuttiin, kun huomioidaan koko tietojen käsittelyn ketju.

Pelkästään Suomessa tehdään vuosittain kymmeniä miljoonia punnituksia. Niiden ongelma on, että punnitustiedot joudutaan kirjaamaan pahimmillaan erikseen niin toiminnanohjaus-, asiakas- kuin laskutusjärjestelmiinkin. mScales tekee kaiken tämän pelkällä kuljettajan kännykän kuittauksella.

“mScales tekee teolliselle punnitukselle saman kuin digitalisoitu itsepalvelukassa perinteiselle ruokakaupalle. Selvityksemme mukaan maailmassa ei ole toista vastaavaa järjestelmää”, Lahti Precisionin liiketoimintapäällikkö Matti Sipilä kertoo.

Lahti Precisionin liiketoimintapäällikkö Matti Sipilä

Palvelu on yhteensopiva niin Lahti Precisionin omissa kuin kilpailijoiden valmistamissa vaa’oissa. mScales on alunperin kehitetty erityisesti autovaakoihin, mutta mScalesiin voidaan liittää merkittävä osa teollisuuden vaa’aoista.

Perinteinen Lahti Precision tunnetaan teollisuusvaa’oista, joita se on valmistanut vuodesta 1914. Kolme vuotta kehitetty mScales on tärkeä osa lahtelaisen yhtiön muutosta ja sisäistä osaamisen nostoa. Palvelun toteuttamisesta on vastannut yhtiön palkkaama oma koodaritiimi. Lahti Precisionin ohjelmistotuotannon osaaminen on kehittynyt uudelle tasolle kotimaisen Eficoden avulla.

Palvelumyynnin kasvattaminen on Lahti Precisionille strategisesti merkittävä. Lahti Precision tavoittelee saavuttavansa mScalesilla merkittävän aseman Euroopan teollisen punnituksen tiedonhallinnassa ja pilvipalveluissa.

Toimitusjohtaja Juho Koskinen

“mScales on meille luonnollinen kehitysaskel laitevalmistajasta kohti digitaalista palvelutoimittajaa. Tavoitteemme on luoda mScalesista uusi tukijalka lisää Lahti Precisionille”, toimitusjohtaja Juho Koskinen sanoo.

mScales on käytössä tällä hetkellä muiden muassa Suur-Savon Sähkössä. Yhtiö käyttää mScalesia polttolaitoksiin saapuvien kiinteiden polttoaineiden analysointiin.

Aiemmin Suur-Savon Sähkö on koonnut hajallaan olevat polttoainetiedot eri paikkakunnilla toimivista autovaaoistaan manuaalisesti viideltä eri paikkakunnalta ja kymmenestä eri toimipaikasta.

Nyt punnitustiedot siirtyvät vaaoilta suoraan mScalesin pilvipalveluun. Kun siihen lisätään polttoaineen kosteustiedot, mScales laskee kuorman energiasisällön ja siirtää tiedon tuotantolaitoksen raportointiin.

“Polttoainetiedon hallinta on meille keskeistä sillä polttoaineet muodostavat laitosten käyttökustannuksista 60 prosenttia.  Aiemmin näimme vasta kuukauden viiveellä, mitä olemme polttaneet, kuinka paljon, ja mikä on siitä saatu energia. mScalesin avulla näemme tämän lähes reaaliajassa”, kehityspäällikkö Aki Padatsu sanoo.

“mScales mahdollistaa meille uuden automatisoidun tietovaraston luomisen ja hallinnoinnin Qlik Sensen pohjalta”, hän sanoo. Vuoden 2019 aikana Lahti Precision keskittyy kehittämään tuotetta kotimaisten asiakkaiden kanssa. Loppuvuonna yhtiö aloittaa mScalesin kansainvälisen myynnin

Lahti Precision on maailman johtavia laastitehtaiden toimittajia ja teollisten punnitusratkaisujen markkinajohtaja Suomessa. Yritys työllistää 120 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 27 miljoonaa euroa (2018). Yhtiö on pääomarahasto Verdane Capitalin ja toimivan johdon omistuksessa.

www.mscales.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi