Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Unikien kasvu jatkuu: Tampereen Hervannassa luodaan nyt koodia Saksan autoteollisuuteen

Keski-Euroopan autojättien kanssa solmitut sopimukset työllistävät lisää ohjelmistoexperttejä myös Tampereen toimistolle

Kansainvälisellä kasvupolulla oleva Unikie vahvistaa nyt myös Suomen toimintoja. Hervannassa nähtiin huhtikuussa positiivinen muuttokuorma, kun ohjelmistoyritys Unikie siirsi pääkonttorinsa isompiin toimitiloihin Hermia 11:een. Isommat tilat ovat nyt tarpeen, kun Unikie toimittaa autoteollisuuden ohjelmistoratkaisuja Tampereelta mm. Müncheniin. 

Uusissa tiloissa, suljettujen ovien takana, työskentelee yhä useampia tiimejä autoteollisuuden hankkeissa. Unikie kehittää AI Visionin alustaansa perustuvia konenäkö- ja hahmotunnistusratkaisuja, joiden avulla autot ja muut koneet osaavat tunnistaa ja väistää eteen tulevan ihmisen tai esteen. Asiakkaat ovat alansa johtavia yrityksiä, joiden kanssa jokainen haluaisi tehdä töitä.

Osaaminen asuu Suomessa

Eurooppalaiset autonvalmistajat ovat huomanneet, että suomalainen teknologiaosaaminen on alansa huippua kun puhutaan itseohjautuvista ajoneuvoista. Tamperelaislähtöinen Unikie on tähdännyt alusta lähtien kansainvälisille markkinoille ja on onnistuneiden projektien ansiosta vakuuttanut ammattitaidollaan niin hyvin, että nykyisin osaamista uskalletaan ostaa jo myös etänä.

”Tähän asti meidät on lähtökohtaisesti aina haluttu asiakkaan omiin tiloihin, mutta nyt tilanne alkaa muuttua. Autonvalmistajat uskaltavat ostaa palveluitamme ja osaamistamme myös etäyhteyksien takaa. Tietoturvallinen ympäristö ja suojatut yhteydet päämiehen palvelimille mahdollistavat sen, että meidän kaverit voivat työskennellä Tampereelta käsin”, toteaa Unikien CIO & CSO Jari Mononen.

Uusien projektien käynnistyessä uuden työvoiman tarve on myös kasvanut. Haastavat projektit nimekkäille valmistajille kuitenkin kiinnostavat ohjelmistoalan osaajia, mikä on helpottanut nopeaa rekrytointiprosessia.

”Saimme rekrytoitua Inteliltä useamman huippuosaajan kerralla. Sieltä vapautui kokonaisia tiimejä osaksi meidän organisaatiota ja saimme heidät suoraan asiakastöihin”, hehkuttaa Rauno Vänni Unikien myynnistä.

Yksi lupaavimmista startupeista

Asiakkuudet ovat pääosin luottamuksellisia. Talouselämän valitessa alkuvuodesta Unikien yhdeksi Suomen lupaavimmista startupeista, olivat sopimusneuvottelut tuolloin vielä kesken. Nyt, kun nimet ovat papereissa ja projektit käynnissä, on asiasta helpompi puhua. Nimiä ei kuitenkaan voida sanoa edes käytävillä.

”Mitä isompi asiakas, sitä vaikeampaa on saada referenssilupaa. Tälläkin hetkellä teemme useamman autovalmistajan kanssa hankkeita, joista mistään ei voi sanoa sanaakaan”, kertoo Unikien toimitusjohtaja Esko Mertsalmi.

”Olisihan se hienoa päästä kertomaan asiakkaistamme. Nyt ainakin osalla on mahdollisuus päästä tutustumaan siihen mitä teemme, kun pidämme avoimet ovat uudella toimistollamme 14.5.”, Mertsalmi jatkaa.

Vuonna 2015 perustettu Unikie on kasvanut merkittäväksi ohjelmistokehitysyritykseksi Suomessa. Viime vuoden konserniliikevaihto oli noin 16 miljoonaa euroa. Yritys tarjoaa ohjelmistokehityspalveluja sekä kehittää korkean teknologian ohjelmistokehitysratkaisuja teknologiateollisuudelle. Unikie työllistää yli 250 ohjelmistokehittäjää Tampereella, Turussa, Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa ja Kokkolassa. Sen lisäksi toimipisteet löytyvät Palo Altosta ja Berliinistä. Asiakkaina mm. M-Files, Ponsse, Sandvik, Sanoma, Solita, Valmet ja Yliopiston Apteekki.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi