Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Logistiikan joukkoistamispalvelu tulee Mikkelistä – MyXline -pakettien pikakuljetuspalvelu tähtää kansainvälisille markkinoille

Mikkeliläinen startup-yritys MyXline Oy tuo markkinoille kuljetuspalvelun, joka mahdollistaa yritysten sujuvat pikalähetykset kaupunkien välillä 12 tunnissa. Palvelu perustuu joukkoistamiseen ja se yhdistää niin pikakuljetusasiakkaat kuin kuljetuksia hoitavat yritykset ja yksityishenkilöt mobiilisovelluksella. Toimialueena on koko Suomi. MyXline Oy tähtää innovaatiollaan tärkeän kotimarkkinan lisäksi nopeaan kansainväliseen kasvuun.

Palvelun idea on lähtöisin liike-elämän arkisista haasteista kiireisissä kotimaan toimituksissa. Esimerkiksi yksittäisen varaosan, tarvikkeen tai materiaalin toimitus voi osoittautua hitaammaksi ja hankalammaksi suomalaisten kaupunkien kuin Euroopan maiden välillä. Toimitusviive voi pysäyttää työt, ja odottelun kustannukset voivat nousta kalliiksi.

MyXline-mobiilisovelluksen kautta yritykset ja yksityishenkilöt voivat ottaa hoitaakseen akuutteja kuljetuksia, jotka osuvat heidän matkustusreiteilleen työssä tai vapaa-ajalla.

Liike-ideamme on siis huolehtia siitä, että kiireellisiä yritysten pikalähetyksiä hoidetaan perille samana päivänä ja myös viikonloppuisin. Tämä mahdollistuu ainoastaan isolla määrällä halukkaita kuljettajia, jotka joka tapauksessa matkustavat samalle maantieteelliselle alueelle joko työ- tai vapaa-ajan matkallaan. Sen lisäksi palkkion on oltava reilu”, kertoo MyXline Oy:n toimitusjohtaja Sami Kivistö.

Yksittäisestä kuljetuksesta maksetaan kuljettajalle 60–74 euron palkkio riippuen paketin koosta tai lisätyön määrästä. Kuljettajayritykset lähettävät kuljetuspalvelusta laskun MyXline Oy:lle ja yksityishenkilöille palkkio maksetaan aina kevytyrittäjäpalvelun kautta. Useasti palkkio kattaa reilusti matkakulut vähintään yhteen suuntaan.

”Mielestäni kevytyrittäjäpalvelut ovat ihan mielettömän kova juttu nykypäivän työnteossa, ja mielellämme viemme tätä palvelua eteenpäin omalta osaltamme. Mikä hienointa, kevytyrittäjäpalvelun kautta yksityisen ihmisen ei tarvitse huolehtia yrittämiseen liittyvästä byrokratiasta, vaan hän voi keskittyä täysin itse työn tekemiseen”, Kivistö lisää.

Yksittäisten toimitusten hoitaminen joukkoistamalla on ympäristöteko puhumattakaan siitä, millaisiin päästövähennyksiin päästään globaalilla tasolla. Kymmenien miljoonien pakettien joukkoistettu kuljetus toisi valtavat hyödyt ympäristölle. Tämä on MyXline Oy:n toiminta-ajatuksen taustalla.

MyXline Oy lanseerasi palvelun Suomessa 15. heinäkuuta, ensin potentiaalisille kuljettajille, jotta heitä saatiin liittymään palveluun mahdollisimman paljon. Elokuussa myynti ja markkinointi aloitetaan asiakasyrityksille, jotka pakettien kuljetuspalvelua tarvitsevat.

MyXline Oy:n päätoimipaikka sijaitsee Mikkelissä. Sijoittumispäätökseen vaikutti työvoiman saatavuus: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK kouluttaa Mikkelissä IT-alan asiantuntijoita, joille MyXline Oy näkee tarvetta palvelun laajentumisen myötä.

https://myxline.fi/

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi