Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Dachser siirtyy kokonaan vihreään sähköön

Logistiikkatoimija saa 100 prosenttia sähköstään kaikkialla maailmassa uusiutuvista lähteistä. Lisäksi yritys nelinkertaistaa aurinkosähköjärjestelmillä itse tuottamaansa vihreän sähkön määrän.

1.1.2022 alkaen Dachser ostaa ainoastaan uusiutuvista lähteistä tuotettua sähköä. Sen myötä logistiikkapalvelujen toimittaja kasvattaa vihreän sähkön osuutensa noin 60 prosentista 100 prosenttiin. Dachserilla on 387 omaa toimipaikkaa 42 maassa. Saksassa ja Alankomaissa perheyritys on jo siirtynyt vihreään energiaan. Lisäksi Dachser tehostaa merkittävästi omaa uusiutuvan energian tuotantoaan ja ensimmäisenä toimenpiteenä asentaa aurinkosähköjärjestelmiä Euroopan logistiikkalaitostensa ja toimistorakennustensa katoille ja laajentaa olemassa olevia järjestelmiä. Vuoteen 2025 mennessä yrityksen nykyinen kapasiteetti yli nelinkertaistuu, jolloin asennettua kapasiteettia on yli 20 000 kWp.

”Toteutamme ilmastonsuojelustrategiamme kahta perusrakenneosaa siirtymällä ostamaan pelkästään tuuli-, aurinko- ja vesivoimalla tuotettua sähköä maailmanlaajuisesti ja laajentamalla samalla omaa vihreän sähkön tuotantoamme”, kertoo Stefan Holm, Chief Development Officer (CDO), Dachser. ”Nämä toimet pienentävät hiilijalanjälkeämme. Samalla kysyntämme vahvistaa vihreän sähkön tuotantoa ja edistää uusiutuvista lähteistä tuotetun sähkön kapasiteetin laajentamista Euroopassa.”

Pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategia

Tehokkuus, innovaatiot ja osallistava vastuu ovat Dachserin pitkän aikavälin ilmastonsuojelustrategian kulmakiviä. Perheyrityksen aloitteilla tähdätään tehokkaisiin logistiikkaprosesseihin, energiansäästöön ja teknisiin innovaatioihin. Dachser uskoo, että tämä on paras tapa rajoittaa kasvihuonekaasupäästöjä ja saavuttaa Pariisin sopimuksessa asetettu kahden asteen tavoite sekä Euroopan unionin ja monien muiden maiden ilmastonsuojelutavoitteet. Tätä varten yritys tekee yhteistyötä sellaisten asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa, jotka myös haluavat aktiivisesti vaikuttaa siihen, miten logistiikassa siirrytään ottamaan käyttöön vähäpäästöisiä ja päästöttömiä teknologioita. Myös työntekijät osallistuvat tiiviisti ilmastonsuojelutoimintaan ja sitoutuvat yhteiskuntaan ja yhteiskunnallisiin asioihin tavalla, joka ylittää Dachserin omat suorat liiketoiminnalliset edut.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi