Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sony esitteli uudet, aidosti langattomat WF-1000XM4-vastamelukuulokkeet

Sony julkisti tänään WF-1000XM4-kuulokkeet – Uusimmat, aidosti langattomat vastamelunappikuulokkeet kriitikoiden ylistämään 1000X-sarjaan. WF-1000XM4-kuulokkeet vievät alan johtavan vastamelutekniikan ja äänenlaadun seuraavalle tasolle. Kuulokkeet on muotoiltu sopimaan jokaiseen korvaan, ja ne tarjoavat yksilöllisen kokemuksen, joka sopeutuu kaikkiin tilanteisiin.

Entistä kirkkaampi ääni, entistä vähemmän melua

Sonyn kehittämä uusi Integrated Prosessor V1 vie Sonyn ylistetyn QN1e-sirun melunvaimennustehon askeleen pidemmälle. Parannettu melunvaimennusteho ja Bluetooth® ’System on Chip’ -tekniikka luovat alan korkeimman melunvaimennuksen – samalla ne kuluttavat vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä.

WF-1000XM4:t käyttävät korkean suorituskyvyn Dual Noise Sensor -mikrofoneja. Kussakin kuulokkeessa on kaksi melua tunnistavaa mikrofonia molempia korvia varten: yksi eteenpäin suunnattu mikrofoni ja yksi taakse. Tekniikan avulla kuulokkeet kuulevat ympäröivän melun täsmällisesti. Taustaäänet analysoidaan, mikä johtaa erittäin tehokkaaseen melunvaimennukseen.

Mukana on uudistetut 6 mm:n kaiutinajurit, joiden magneettitilavuus kasvaa peräti 20 %, mikä yhdessä high compliance -kaiutinkalvojen kanssa parantaa suorituskykyä etenkin matalilla taajuuksilla. Yhdessä ne parantavat WF-1000XM4:n melunvaimennustehoa.

Uudistettujen kohinaneristystulppien vuoksi WF-1000XM4-kuulokkeet istuvat paremmin. Tulpat on valmistettu ainutlaatuisen pehmeästä ja joustavasta polyuretaanivaahtomateriaalista, joka maksimoi tulppien ja korvakäytävän välisen kosketuspinta-alan. Materiaalin ansiosta korviin ei jää ilmarakoja, mikä lisää äänieristävyyttä ja parantaa melunvaimennusta. Samalla kuulokkeet pysyvät korvissa entistä vakaammin.

Jopa tuulisina päivinä käyttäjä pystyy uppoutumaan täysin kuuntelemaansa. Automatic Wind Noise Reduction -tila tunnistaa tuulen kohinan ja vaimentaa sen automaattisesti.

Poikkeuksellinen äänenlaatu

WF-1000XM4-kuulokkeet tukevat nyt High-Resolution Audio Wireless -formaattia Sonyn oman LDAC-äänikoodaustekniikan avulla. LDAC lähettää noin kolme kertaa enemmän dataa tavalliseen Bluetooth®-tiedonsiirtoon verrattuna. LDACin maksimisiirtonopeus on peräti 990 kbps. Käyttäjä voi nauttia korkean resoluution äänisisällöistä poikkeuksellisen laadukkaasti, mahdollisimman lähellä tasoa, joka vastaa langallista tiedonsiirtoa.

6 mm:n kaiutinajureiden ansiosta kuulokkeet tuottavat dynaamista ääntä kompaktista koosta huolimatta, ja high compliance -kaiutinkalvot tuottavat rikasta äänentoistoa matalilla taajuuksilla. Integrated Prosessor V1 -piiri parantaa äänenlaatua ja vähentää vääristymiä. Lisäksi se mahdollistaa LDAC-prosessoinnin ja DSEE Extreme™ -tekniikan.

Edge-AI ja DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) -tekniikat skaalaavat pakatut digitaaliset musiikkitiedostot reaaliajassa ja palauttavat pakkauksessa menetetyt korkeat äänitaajuudet, mikä tekee kuuntelukokemuksesta rikkaamman ja täydellisemmän.

Entistä älykkäämpi kuuntelukokemus

Speak-to-Chat-ominaisuus sai laajaa kiitosta, kun se esiteltiin ensimmäisen kerran WH-1000XM4-mallissa. Ominaisuus on nyt mukana WF-1000XM4-kuulokkeissa, ja sen avulla käyttäjä voi käydä lyhyitä keskusteluja poistamatta nappikuulokkeita korvistaan. Heti kun käyttäjä puhuu jollekulle, Speak-to-Chat-ominaisuus keskeyttää musiikin automaattisesti ja päästää läpi ympäröivän äänen, jotta käyttäjä voi keskustella, jos vaikkapa kädet ovat täynnä. Keskustelun päätyttyä melunvaimennus aktivoituu uudelleen ja musiikki jatkuu automaattisesti. Speak-to-Chat-ominaisuus tunnistaa käyttäjän äänen ja reagoi siihen Precise Voice Pickup -tekniikan avulla, joka hyödyntää neljää sisäänrakennettua mikrofonia, antureita ja kehittynyttä äänisignaalien prosessointitekniikkaa.

Mukana on myös Quick Attention -toiminto, jolla käyttäjä voi nopeasti laskea toistettavan sisällön äänenvoimakkuutta ja keskeyttää melunvaimennuksen kuullakseen esimerkiksi tärkeän kuulutuksen tai puhuakseen. Tämä onnistuu välittömästi asettamalla sormi vasemman nappikuulokkeen päälle.

WF-1000XM4-kuulokkeissa on myös Adaptive Sound Control -tekniikka, joka tunnistaa missä käyttäjä on ja mitä hän on tekemässä – esimerkiksi kävelemässä, matkustaessa tai vaikkapa jonottaessa. Toiminto säätää ääniasetukset automaattisesti ympäröivän melun mukaisesti, jotta saavutetaan ihanteellinen kuuntelukokemus. Käyttäjä esimerkiksi voi valita, että Adaptive Sound Control -toiminto alkaa opetella ja tunnistaa automaattisesti paikat, jossa hän tyypillisesti asioi, kuten toimistolla, kuntosalilla tai suosikkikahvilassa, ja räätälöi äänen automaattisesti tilanteen mukaan.

Kuulokkeissa on välitön tauko ja toisto saumattoman kokemuksen aikaansaamiseksi. Kun nappikuulokkeet otetaan pois korvista, musiikki pysähtyy läheisyysanturin avulla, joka myös tunnistaa, käytetäänkö yhtä tai molempia nappikuulokkeita. Kun kuulokkeet asetetaan takaisin korviin, musiikki alkaa jälleen soida.

Nauti erinomaisesta puheluiden laadusta

Handsfree-puhelut paranevat Precise Voice Pickup -tekniikalla. Kun Precise Voice Pickup -tekniikka yhdistetään mikrofoneihin ja bone-conduction-anturiin, WF-1000XM4 kuulevat käyttäjän äänen selkeästi ja tarkasti handsfree-puheluissa. Beamforming-mikrofonit on kalibroitu tunnistamaan vain ääntä, joka tulee käyttäjän suusta. Parannetun signaali-kohinasuhteen avulla puhelussa oleva kuulee käyttäjän jokaisen sanan, vaikka ympärillä olisi paljon melua. Lisäksi uusi bone-conduction-anturi tunnistaa värinät käyttäjän äänestä, eikä rekisteröi ympäröivää ääntä, mikä mahdollistaa entistä selkeämmän puheen puhelujen aikana. Kohinanvaimennus lisää soittokokemusta, koska sen avulla käyttäjä kuulee puhelun toisessa päässä olevan henkilön selkeämmin myös meluisissa tilanteissa.

Vielä parempi istuvuus

Siitä lähtien kun maailman ensimmäiset in-ear-kuulokkeet esiteltiin vuonna 1982 (MDR-E252), Sony on analysoinut valtavan määrän dataa erilaisista korvan muodoista eri puolilta maailmaa. WF-1000XM4-kuulokkeet ovat syntyneet tämän tutkimuksen tuloksena. Niissä yhdistyvät korvan onteloon sopiva muoto ja uusi ergonominen pintarakenne, joka takaa täydellisen istuvuuden.

Omaan korvaan sopivan muodon voi löytää helposti Sonyn Headphones Connect -sovelluksen avulla. Sovelluksen muutamalla yksinkertaisella mittauksella löytää ihanteellisen koon kohinanvaimennustulpille, joilla maksimoidaan äänenlaatu ja minimoidaan ympäröivä melu.

WF-1000XM4 on suunniteltu edeltäjiään pienemmäksi ja kevyemmäksi – ilman kompromisseja. WF-1000XM4 on kooltaan 10 % edeltäjiään pienempi, mutta äänenlaadusta tai akun kestosta ei ole tingitty. Keveys tekee niistä täydellisen kumppanin pitkiä päiviä varten. Lisäksi latauskotelo on kooltaan 40 % kompaktimpi.

Parempi Bluetooth-yhteys keskeytymätöntä katselua varten

WF-1000XM4-kuulokkeet ovat täydelliset TV-sarjojen ja elokuvien katseluun. Kehittynyt langaton yhteys synkronoi tarkasti näytön ja kuulokkeet miellyttäväksi katselukokemukseksi vähäisellä viiveellä.

Integrated Prosessor V1 optimoi lähetysalgoritmia, mikä tekee langattomasta yhteydestä vakaamman ja vähemmän alttiimman äänen pätkimiselle ympäristössä, joissa häiriöitä voi esiintyä. Tämä merkitsee, että WF-1000XM4 tarjoavat entistä selkeämmän ja vakaamman Bluetooth®-yhteyden.

Koe vaikuttava akunkesto ja todellinen langaton lataus

Musiikkia voi nauttia kuulokkeista jopa 8 tuntia, minkä lisäksi latauskotelo tarjoaa 16 tunnin edestä lisävirtaa. Tämä tarkoittaa täyttä 24 tunnin latausta.

5 minuutin pikalataus antaa kuulokkeille jopa 60 minuuttia käyttöaikaa. Sony | Headphones Connect -sovellus ilmoittaa, kun latausta on jäljellä enää 30 prosenttia.

WF-1000XM4-kuulokkeiden kanssa ei tarvitse johtoja helpon Qi-teknologian langattoman latauksen ansiosta. Kuulokkeet ja latauskotelon voi ladata helposti QI-yhteensopivalla älypuhelimella, kuten uusimmilla Xperia-malleilla.

Vedenkestävä

Roiskeet ja hiki eivät pysäytä WF-1000XM4-kuulokkeita. IPX4-vedenkestävyysluokituksen avulla musiikkia voi kuunnella missä vain. Juokseepa käyttäjä linja-autoa kiinni vesisateessa tai istuu mukavasti toimistossa, nämä kuulokkeet sopivat kaikkiin tilanteisiin.

Helppo pariliitos ja ääniohjauksen -tuki

Sano vain ”Hei Google” tai ”Alexa” aktivoidaksesi haluamasi ääniavustajan.

WF-1000XM4-kuulokkeet tukevat Googlen uutta Fast Pair -ominaisuutta. WF-1000XM4-kuulokkeet ja Android-laite yhdistyvät Bluetooth-laitepariksi nopeasti ja vaivattomasti vain yhdellä napautuksella. Kuulokkeissa on myös Microsoft Swift Pair -tuki, mikä helpottaa kuulokkeiden yhdistämistä Windows 10 -laitteisiin.

WF-1000XM4:ssä on intuitiiviset kosketusohjaustoiminnot, joiden avulla käyttäjä voi hallita kuuntelukokemustaan nopeasti ja helposti. Kosketusohjaimien avulla käyttäjä voi aktivoida melunvaimennuksen, palauttaa ympäristön äänet, aktivoida Quick Attention -tilan sekä ohittaa, keskeyttää tai toistaa kappaleita.

Parempi ympäristölle

WF-1000XM4-kuulokkeiden pakkausmateriaali on muoviton, ja sen suunnitteluun on käytetty matalan toksisuuden suunnitteluperiaatteita sekä “Made to be remade” -valmistusfilosofiaa. Jätteen vähentämiseksi 99 % pakkauksesta, pois lukien etiketit, valmistetaan kierrätetyistä ja ympäristöä säästävistä materiaaleista, jotka on kehitetty Sonylle.

Uppoudu ääneen

WF-1000XM4-kuulokkeilla voi nauttia mukaansatempaavasta 360 Reality Audiosta -äänestä yhdessä Android™- tai iPhone-älypuhelimeen asennetulla sovelluksella. 360 Reality Audio -musiikkikokemus vie kuuntelijan musiikin keskelle, jolloin tuntuu siltä kuin suosikkiartisti esiintyisi suoraan hänen edessään.

Pakkauksen mukana tulee kolme paria eri kokoisia kohinaneristystulppia ja USB-C-latausjohto.

Saatavuus ja hinnoittelu

WF-1000XM4-kuulokkeiden myynti alkaa kesäkuussa 2021 väreissä musta ja harmaa.

Suositushinta on noin 280€.

Tarkemmat tuotetiedot osoitteessa: https://www.sony.fi/electronics/truly-wireless/wf-1000xm4

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi