Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

ADAC tutki renkaiden pienhiukkaspäästöjä – Michelin selvä ykkönen

Saksalainen ADAC toteutti laajan, testidataan perustuvan tutkimuksen renkaiden pienhiukkaspäästöistä. Aineiston analyysi osoittaa selkeästi, että Michelin on johtava rengasvalmistaja pienhiukkaspäästöjen vähentämisessä. Tutkimuksessa analysoitiin miltei sadan henkilöauton kesä- ja talvirenkaan testidata.

Lähes jokaisessa tapauksessa Michelinin rengas oli ykkösenä vähäisimpien pienhiukkaspäästöjen listauksessa. Lisäksi Michelinin renkaat suoriutuivat järjestään hyvin kaikissa turvallisuustesteissä, kuivalla ja märällä tiellä, myös kuluneina.

Michelin erottuu selkeästi ykkösenä Euroopan suurimman autoilijoiden etu-järjestön, saksalaisen ADACin tekemässä riippumattomassa rengas-tutkimuksessa, joka koski suosituimpien Euroopassa myynnissä olevien rengasmerkkien ja -mallien ympäristövaikutuksia. Michelin-renkaiden pienhiukkaspäästöt ovat tutkimuksen pienimmät.

Tutkimuksessa analysoitiin ADACin renkaiden kulumiskestävyyttä mittaavan, tarkoin määritellyn testimenettelyn tuloksena saatuun dataan.  Testattavilla renkailla ajettiin 15 000 kilometrin testiajo todellisissa kaupunki-, maantie- ja moottoritieolosuhteissa, jonka tuloksien perusteella laskettiin kunkin renkaan käyttöikä (eli kilometritulos kulumisvaroittajan ilmaantumiseen saakka). Yhdistämällä saadut tulokset abraasio- eli kulumisasteeseen, toisin sanoen kuvionsyvyyteen uutena sekä renkaan käyttöiän aikana pois kuluneen materiaalin määrään, voitiin tehdä luotettava arvio renkaiden ympäristöominaisuuksista.

Lisäksi arvioitiin renkaiden ominaisuudet suorituskyvyn kannalta, jotta kuluttajille tulisi selvä käsitys siitä, millaisia kompromisseja ympäristöystävällisemmän renkaan valitseminen voisi tarkoittaa.

Tutkimuksen melkein sadan kesä- ja talvirenkaan aineisto sisälsi yleisimmät rengaskoot ja useita erilaisia pintakuvioita. Aineiston analyysi osoitti, että lähes jokaisessa rengaskoossa ja pintakuviossa Michelin erottui selvästi paitsi vähäisemmillä pienhiukkaspäästöillään, myös vahvoilla tuloksillaan turvallisuus-ominaisuuksia mittaavissa testeissä.

Tutkituista 15 rengasvalmistajasta Michelinin renkaat osoittautuivat olevan ”reilusti ykkösenä kilpailussa”, sillä rengasmerkin abraasiokeskiarvo (keskimääräinen kulumisarvo) oli vain 90 grammaa per tuhat kilometriä. Kaikista tutkituista renkaista alhaisin abraasio oli Michelin Cross Climate+ -renkaalla (185/65 R 15): vain 58 grammaa /1 000 kilometriä. Samalla voitiin todeta, että Michelin-renkaat selvittivät järjestään hyvin turvallisuustestit märällä ja kuivalla tiellä (ja talvirenkaiden osalta lumisilla teillä). Lopputuloksena Michelin suoriutui kirkkaasti voittajana.

ADACin tutkimusraportissa todetaan: “On äärimmäisen tärkeää… korostaa erityisesti renkaan ympäristövaikutuksia sen suorituskyvyn lisäksi. Michelin on niitä harvoja rengasvalmistajia, jotka ovat tunnustaneet asian tärkeyden ja määrätietoisesti ohjanneet kehitystyötään tähän suuntaan.”

Uuden sukupolven kesärenkailla erittäin pitkä käyttöikä

Performance made to Last -strategiansa mukaisesti Michelin on viime vuosien aikana investoinut miljardeja euroja uusiin rengasteknologioihin, jotka optimoivat renkaan käyttöiän ja kulumiskestävyyden sekä tarjoavat huipputason suorituskykyä renkaan koko käyttöiän ajan – kesärenkaissa aina lakisääteiseen 1,6 mm:n kuvionsyvyyteen saakka.

Samaan aikaan Michelin on johdonmukaisesti puhunut EU:ssa kuluneiden renkaiden testien käyttöönoton puolesta. Niiden tuloksissa korostuvat myös Michelinin premium-renkaiden lailliseen minimikuvionsyvyyteen kestävä turvallinen suorituskyky, joka hyödyttää sekä lompakkoa että ympäristöä.

Uusinta näyttöä Michelinin strategisen näkemyksen tuloksista antavat kahden suosituimman kesärenkaan uudet sukupolvet: Michelin Pilot Sport 5 ja vastaavasti  Michelin Primacy 4+ -renkaat, jotka ovat markkinoilla kesäkaudeksi 2022. 

Michelin Pilot Sport 5 on uusi kesärengas urheilullisiin ja erittäin suorituskykyisiin autoihin. Renkaan kehitystyössä on keskitytty optimaaliseen tasapainoon urheilullisten ominaisuuksien ja erittäin pitkän käyttöiän suhteen. Testeissä Michelin Pilot Sport 5 on osoittautunut kaikista kestävimmäksi sport-kategorian renkaaksi.

Michelin Primacy 4+ on tarkoitettu laaja-alaisesti henkilöautoihin ja SUV-malleihin. Michelin EverGrip -teknologian ansiosta renkaan pintakuvio on erittäin kulutuskestävä ja poistaa tehokkaasti vettä renkaan alta märällä tiellä – myös silloin, kun rengas on kulunut. Primacy 4+ vakuuttaa sekä uutena että kuluneena tehokkaalla jarrutuskyvyllään märällä, ja testit osoittavat, että se sijoittuu omassa luokassaan kestävimpien renkaiden kärkijoukkoon 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi