Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2022 -kilpailussa ratkottiin jälleen parhaat kuljettajat

Ammattikuljettajien Ajotaidon SM 2022 -kilpailussa ratkottiin parhaimmista parhaat lauantaina 30.7. Jyväskylässä. Rahtarit ry:n jäsenilleen järjestämä kilpailu alkoi teoriakokeella ja kilpailurataan tutustumisella, joiden jälkeen käynnistyi itse ajotaitokilpailu. Ajotaitoradalla kilpailijat suorittivat erilaisia tarkkuutta vaativia tehtäviä, jotka kuvastavat kaikki erilaisia normaaleihin ammattikuljettajien työpäiviin liittyviä tilanteita.

Rahtarit ry:n SM Ajotaito 2022. Ajokalusto vasemmalta: Scania-täysperävaunuyhdistelmä, DAF-puoliperävaunuyhdistelmä, Renault-täyssähkökuorma-auto, VDL-linja-auto ja Mercedes-Benz-pakettiauto.
Kuva: Johanna Pylvänäinen / Rahtarit ry

Kilpailijoita oli lähes kuusikymmentä ja he jakautuivat kaikkiin toteutuneisiin sarjoihin (kuorma-auto, linja-auto, puoliperävaunu ja täysperävaunu) suhteellisen tasaisesti. Tällä kertaa osallistujia ei valitettavasti ollut yhtään kuorma-autolla ajettavassa nuorten sarjassa eikä pakettiautosarjassa. Osastojen välinen joukkuemestaruus ratkottiin edellisvuosien tapaan niiden osastojen kesken, joilta oli kilpailijat kaikissa toteutuneissa ja samalla perinteisissä sarjoissa. Naisia kilpailijoista oli 7 % ja he osallistuivat kuorma-auto-, linja-auto sekä puoliperävaunusarjoihin. 

Scania Jyväskylän piha-alueella järjestetty ajotaitokilpailu oli vuorossaan 45. Rahtarit ry:n organisoima Ajotaidon Suomen Mestaruuskilpailu. Kilpailukalustossa oli tänä vuonna edustettuna Renault-täyssähköauto (kuorma-autosarja), VDL (linja-autosarja), DAF (puoliperävaunusarja) ja Scania (täysperävaunusarja). Nuorten sarja olisi ajettu myös Renaultin täyssähkökuorma-autolla ja pakettiautosarja Mercedes-Benz Sprinterillä. Lisäksi saimme perävaunut käyttöön Scanialta ja Kuljetusliike Taipale Oy:ltä. Linkosuo sponsoroi kilpailuja tarpeellista energiaa tuovalla välipalalla – ruissipseillä, joita jaettiin kilpailijoille ja toimihenkilöille. Kisajärjestelyt hoituivat koronan luomasta kolmen vuoden tauosta huolimatta erinomaisella ammattitaidolla tasan 60 vapaaehtoisen Rahtarin voimin.

Suomen Mestarit

Palkinnot jaettiin kunkin sarjan kolmelle parhaalle:

A) Kuorma-autosarja

 1. Harry Winqvist, Hyvinkään osasto
 2. Petri Haikara, Kala-Pyhäjokilaakson osasto
 3. Janne Kalliomäki, Porin osasto

B) Linja-autosarja

 1. Jaakko Punkero, Pohjanmaan osasto
 2. Kai Purhonen, Hyvinkään osasto
 3. Juha Haavisto, Kala-Pyhäjokilaakson osasto

C) Puoliperävaunusarja

 1. Tero Sikkara, Porvoon osasto
 2. Jukka Harjamäki, Turun tiimi
 3. Jarkko Vihervaara, Imatran seudun osasto

D) Täysperävaunusarja

 1. Niko Mäenpää, Porin osasto
 2. Jukka Haanpää, Kala-Pyhäjokilaakson osasto
 3. Sami Leppänen, Imatran seudun osasto

G) Joukkuemestaruus

Osastojen välisen joukkuemestaruuden voitti Hyvinkään osasto. Toiseksi sijoittui Porin osasto ja kolmanneksi Imatran seudun osasto.

Onnittelut ja kiitokset

Rahtarit ry onnittelee kaikkia voittajia ja kiittää kaikkia kisoihin osallistuneita – niin kilpailijoita, toimihenkilöitä, mediaa kuin yleisöäkin! Suuri kiitos kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme ja sponsoreillemme.

Löydät kaikki tulokset ja lisää kuvia Rahtarit ry:n sivuilta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi