Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Neste ja Avfuel toimittavat uusiutuvaa lentopolttoainetta Viva Aerobusille

Maailman ympäristöpäivänä 5.6. antamansa sitoumuksen mukaisesti meksikolainen halpalentoyhtiö Viva Aerobus teki 15.6. ensimmäisen lentonsa, jossa polttoaineena käytettiin uusiutuvaa lentopolttoainetta. Lento tehtiin Los Angelesista Guadalajaraan. Lento oli mahdollinen Avfuelin ja Nesteen kumppanuuden ansiosta.

Tämän saavutuksen myötä Viva Aerobusista tuli yksi Meksikon johtavista yrityksistä ilmailualan hiilijalanjäljen pienentämisessä. Viva Aerobusille toimitettiin 28 000 litraa Neste MY Uusiutuvaa Lentopolttoainetta™. Sen avulla yhtiö pystyi vähentämään hiilipäästöjä 21 CO2e-tonnilla elinkaaren ajalta laskettuna tavanomaiseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Tämä vastaa CO2-määrää, jonka noin kymmenen hehtaaria metsää sitoo vuodessa Yhdysvalloissa.

Vivan kunnianhimoisena tavoitteena on ostaa miljoona litraa uusiutuvaa lentopolttoainetta. Tavoitteen saavuttamiseksi Avfuel ja Neste tekevät Vivan kanssa yhteistyötä, joka tähtää uusiutuvan lentopolttoaineen pitkäaikaiseen toimitussopimukseen. Nesteen nopeasti kasvava globaali uusiutuvan lentopolttoaineen tuotanto ja Avfuelin maailmanlaajuinen jakelulogistiikan asiantuntemus antavat niille ainutlaatuisen aseman auttaa Vivaa saavuttamaan tavoitteensa.

”Vivan lento, jossa käytettiin uusiutuvaa lentopolttoainetta, on yhtiön ympäristöystävällisin lento. Se on myös virstanpylväs ilmailualan hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä”, sanoo Viva Aerobusin toimitusjohtaja Juan Carlos Zuazua. ”Olemme innoissamme tästä Meksikon ilmailuhistorian merkittävästä askeleesta, jonka tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä. Meillä on Meksikon pienimmät CO2-päästöt matkustajaa kohti, ja jatkamme maan vihreimmän lentoyhtiön vahvistamista. Etsimme jatkuvasti uusia tapoja luoda lisäarvoa palveluihimme alhaisten hintojen ja luotettavuuden avulla sekä luomalla kestävään kehitykseen keskittyvää ilmailualaa. Kun esimerkiksi käytämme uusiutuvaa lentopolttoainetta, edistämme suoraan ja välillisesti kymmentä YK:n seitsemästätoista kestävän kehityksen tavoitteesta.”

Vivan toimintaa ohjaa sen ympäristökulttuuri, jonka teemana on vihreä tulevaisuus (”El Futuro es Verde”). Yksi päätavoitteista on vähentää yhtiön CO2-päästöjä matkustajapaikkaa ja kilometriä kohti sekä CO2-päästöjä matkustajaa ja kilometriä kohti yli 15 prosenttia vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteen saavuttamisen tekee mahdolliseksi Vivan kurinalainen toiminta, jolle ovat ominaisia korkea kapasiteetin käyttöaste ja lentokoneiden edistyksellinen teknologia. Vivan lentokonekanta on Pohjois-Amerikan kolmanneksi nuorin (keskimäärin viisi vuotta), ja yhtiö käyttää erittäin tehokkaita uuden sukupolven moottoreita. Lisäksi istuintiheys on maksimoitu, ja lennot ovat suoria ilman välilaskuja.

Tällä hetkellä uusiutuvalla lentopolttoaineella voi tehokkaimmin pienentää lennon hiilijalanjälkeä. Puhtaassa muodossa Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* tavanomaiseen lentopolttoaineeseen verrattuna.

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine valmistetaan vastuullisesti hankituista uusiutuvista jätteistä ja tähteistä, kuten käytetystä paistorasvasta. Se on täysin hyväksytty drop-in-polttoaine, joka öljypohjaiseen lentopolttoaineeseen sekoitettuna täyttää tavanomaista lentopolttoainetta ja suorituskykyä koskevat ASTM D-1655 -standardin vaatimukset kaikissa toimintaolosuhteissa.

Siksi Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine on optimaalinen ratkaisu lentämisen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen. Se ei edellytä uusia investointeja eikä muutoksia lentokoneisiin, polttoaineen jakeluinfrastruktuuriin tai lentoasemien polttoainesäiliöihin.

* Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä (esim. CORSIA).

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi